23948sdkhjf

Hjælp under storkonflikt kan give ansatte en ekstra skatteregning

Hjælper ledelsen de ansatte med eksempelvis børnepasning på arbejdspladsen, skal medarbejderne beskattes. Det er nemlig et personalegode.

Ledelserne på det private arbejdsmarked, skal tænke sig om, før de hjælper deres ansatte under en eventuelt kommende storkonflikt. For etablerer virksomheden eksempelvis børnepasning på arbejdspladsen, så skal det anses som et personalegode, som de ansatte skal beskattes af.

Men virksomheden er ikke forpligtet til at oplyse det overfor medarbejderne, som derfor risikere at få en ekstra skatteregning, påpeger PwC.

- Mange virksomheder forbereder sig i øjeblikket på strejken og en potentiel storkonflikt efter påske. I den forbindelse tilbyder flere virksomheder deres medarbejdere, at de kan få passet deres børn på virksomheden. Man skal dog tænke sig om, inden man takker ja til tilbuddet, siger Per Ørtoft, partner og skatteekspert i PwC.

Hvis man takker ja til et tilbud om at få passet sine børn på virksomheden, kan der nemlig komme en ekstraregning fra Skat, da børnepasninger er et personalegode, og det skal beskattes, påpeger han:

- Ikke alle virksomheder får nødvendigvis informeret medarbejderne om, at der er tale om et personalegode, der er skattepligtigt, hvilket de i øvrigt heller ikke er forpligtet til. Medarbejderen opdager det så typisk senere i form af en ekstra skatteregning, siger forklarer Per Ørtoft Jensen.

Det er selvfølgelig et positivt signal til medarbejderne, at man som virksomheder overvejer børnepasning.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver venligt modtaget, når virksomheder tilbyder børnepasning, men de kan med fordel oplyse om skattepligten. Mange ville jo nok ikke tænke over det, og som sådan er det jo ikke nogen rar nyhed, men der er ikke nogen vej uden om beskatningen, siger Per Ørtoft Jensen.

Svært at beregne prisen
Hvis konflikten trækker ud og bliver en længerevarende konflikt kan det komme til at være en bekostelig affære for såvel virksomhed som den enkelte medarbejder.

- Jo længere konflikten kommer til at trække ud, jo dyrere bliver det for både medarbejder og arbejdsgiver. Det kan samtidig være vanskeligt at finde ud af, hvad det reelt koster for virksomheden at få passet en medarbejders barn, og hvilket beløb den enkelte så skal beskattes af, forklarer Per Ørtoft Jensen.

Der er dog en bundgrænse for personalegoder på 1.100 kroner, men der skal ikke mange dages strejke eller lockout til, før beløbet sniger sig op til at være skattepligtigt. - Det bliver dyrt for virksomhederne at lege børnepassere. Men hvad beløbet bliver, er svært at svare på. De fleste firmaer vil nok tænke i, hvad det kommer til at koste i pædagogløn eller løn til medarbejdere og så fordele omkostningerne ud på antallet af børn, som blev passet. Andet er næsten umuligt at regne på, siger Per Ørtoft Jensen.

Skal være gratis for firmaet
Hvis man helt skal undgå at betale skat, skal medarbejderne selv dele om at passe børnene, mens de er på arbejdspladsen.
- Tilfælde, hvor medarbejderne deles om pasning af de medbragte børn, og hvor arbejdsgiveren ikke har en udgift til børnepasning, er skattefri. Her er der nemlig ikke tale om et personalegode, der er skattepligtigt, slutter Per Ørtoft Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112