23948sdkhjf

Madspild: Gulerodsskræller kan også spises på plejehjem

Spildet kan komme ned på én procent, viser målrettet indsats i Aalborg.
En procent. Så lidt mad kan der spildes.

I Aalborg Kommune er madspildet sænket fra to til en procent i produktionen til kommunens plejehjem.

Blandt andet er der fokus på, hvad der kan spises, og hvad der er affald, fortæller projektmedarbejder i Madservice Else Møhlenberg til DR P4 Nordjylland.

- Eksempelvis kan skrællerne fra en gulerod vaskes og bruges som ingrediens i en fond eller en suppe, siger hun.

For at undgå madspild er sortimentet også blevet begrænset, blandt andet når det gælder yoghurt og mælk, fortæller Else Møhlenberg:

- Et mindre udbud mindsker madspildet, fordi de kartoner, der åbnes, også bliver brugt.

Koordinator Christina Rosengreen, der er bindeled mellem køkkenet og plejehjemmene, fortæller, at der også er stort fokus på madspild ude på plejehjemmene. For eksempel i forbindelse med frokosten.

- Hvis der skulle være lidt overskud, så er medarbejderne gode til at genbruge det til for eksempel et mellemmåltid eller en lille dessert, nævner hun.

Pengene, der spares på mad, når der smides mindre ud, skal bruges til at omlægge til økologi.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064