23948sdkhjf

Esbjerg: Sygeplejeklinikker låner blodtryksmålere ud

Borgere kan nu gratis låne en blodtryksmåler, så man selv kan måle sit blodtryk derhjemme.

I Esbjerg kan alle interesserede borgere nu kvit og frit låne en blodtryksmåler med hjem fra Esbjerg Kommunes sygeplejeklinikker, så man i ro og mag kan måle sit blodtryk derhjemme. 

Cirka en million danskere har for højt blodtryk. Mange går rundt med forhøjet blodtryk uden selv at vide det. Forhøjet blodtryk øger risikoen for at få en række følgesygdomme som for eksempel blodprop i hjernen, hjerneblødning, sukkersyge, nyreproblemer og åreforsnævring, som er årsag til mange hjerte-kar-sygdomme. Derfor er det vigtigt, at forhøjet blodtryk opdages og behandles i tide.

- Det kan være livsforlængende at kende sit blodtryk og gøre noget ved det, hvis det er for højt. Derfor låner vi nu blodtryksmålere ud fra vores sygeplejeklinikker. Det er en service, som tidligere har været knyttet til kommunens biblioteker, men vi finder det naturligt, at udlånet nu sker fra sygeplejeklinikkerne, hvor vi i forvejen har fokus på at forebygge og støtte den enkelte borger i at håndtere sin egen sundhed, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.

Fra den 16. april udlånes blodtryksmålerne ra Esbjerg Kommunes sygeplejeklinikker, som findes på Esbjerg Sundhedscenter, Skovbo-Centeret, Områdecenter Gjesing Midtby, Områdecenter Bytoften, Østerbycentret, Ribe Sundhedscenter og Plejecenter Solgården.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141