23948sdkhjf

Vejen: Demensafsnit kan løbe med årets arbejdsmiljøpris

Plejecenter Lundtofts nye demensafsnit Anemonen er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i kategorien 'Forandringer og ny teknologi'.

I næste uge uddeler Arbejdsmiljørådet årets arbejdsmiljøpris, som skal sætte spot på de gode eksempler og inspirere til at udvikle arbejdsmiljøet i Danmark. Og blandt de nominerede til Arbejdsmiljøprisen 2018 er Plejecenter Lundtofts demensafsnit Anemonen.

12 arbejdspladser er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2018.

Der er fire kategorier med hver tre nominerede arbejdspladser.

De fire kategorier er 'Arbejdsulykker', 'Muskel- og skeltpåvirkninger', 'Psykisk Arbejdsmiljø' og 'Forandringer og ny teknologi'.

I udvælgelsen af de nominerede arbejdspladser har Arbejdsmiljørådets dommerkomité lagt vægt på, at ledelsen og medarbejderne på arbejdspladsen har samarbejdet om at opnå konkrete resultater, der har skabt vedvarende forbedringer i arbejdsmiljøet. Herudover er der lagt vægt på, at indsatsen kan udbredes til andre arbejdspladser på tværs af brancher og sektorer.

Plejehjemmet i Brørup i Vejen Kommune har i den grad formået at tage ny teknologi til sig og benytte den i dagligdagen - til glæde for både borgere og ansatte. Arbejdet med især tre forskellige teknologier understøtter det gode arbejdsmiljø i sådan en grad, at demensafsnittet Anemonen, der blev indviet i efteråret 2017, er nomineret til årets arbejdsmiljøpris i kategorien 'Forandringer og ny teknologi'.

Demensafsnittet har blandt andet fået installeret sekoia-skærme, som giver personalet hurtig og overskuelig adgang til de vigtigste oplysninger om beboeren, der er installeret døgnrytmelys på afdelingen, og beboerne har fået et særligt armbånd, som både åbner døren ind til deres lejlighed og fungerer som alarm, hvis de forlader afdelingen.

De nye teknologier har blandt andet betydet mindre sygefravær, bedre arbejdsmiljø og mere tryghed.

En anerkendelse

Ifølge områdeleder Bo Smith har nomineringen til Arbejdsmiljøprisen 2018 betydning både internt og eksternt.

- Internt giver nomineringen endnu mere begejstring og arbejdsglæde, fordi nomineringen også er en anerkendelse af vores arbejde med at skabe en god arbejdsplads. Medarbejderne og ledelsen bliver lige en tand mere stolte af vores arbejdsplads. Eksternt betyder nomineringen, at vi får positiv omtale, hvilket er et stærkt kort, når vi skal tiltrække kvalificerede medarbejdere, forklarer han.

Borgmester i Vejen, Egon Fræhr, er glad for anerkendelsen af den innovative satsning.

- I byrådet gør vi hvad vi kan for at skabe de bedste rammer for beboerne og for personalet. Nomineringen er en fortjent anerkendelse af personalets arbejde med at tage de nye teknologier til sig, en tendens som jeg tror, vi kommer til at se endnu mere af i fremtiden med en øget andel af ældre borgere, siger borgmesteren.

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018 kåres den 11. april.

De øvrige nominerede til Arbejdsmiljøprisen i kategorien 'Forandringer og ny teknologi' er Region Sjælland, Præhospitalt Center, der har udviklet en app, så personalet hurtigere kan træffe den korrekte beslutning om, hvor akutpatienter og borgere skal transporteres hen, samt Nuklearmedicinsk Afdeling, Sygehus Lillebælt, der har udviklet en ny IT-løsning, som har skabt et effektivt workflow.

Du kan læse meget mere om Plejecenter Lundtofts nye demensafsnit Anemonen i den kommende trykte udgave af Magasinet Pleje, der udkommer den 20. april. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094