23948sdkhjf

Solidariteten blomstrer blandt sygeplejersker

Sygeplejersker bliver genindmeldt i Danske Sygeplejeråd i stor stil efter udsigt til konflikt.

Noget tyder på, at det ikke kun er i tanker, men også i handling, at danske sygeplejersker støtter hinanden.

I hvert fald melder Dansk Sygeplejeråd nu ud, at man har oplevet et ualmindeligt antal indmeldinger på kort tid. 

Det har siden nytår ikke været muligt at melde sig ind med tilbagevirkende kraft og derved opnå ret til konfliktunderstøttelse og konfliktlån. Men den mulighed for at blive medlem blev efter flere henvendelser fra sygeplejersker igen åbnet den 12. marts.

333 har meldt sig ind – og halvdelen af de nye medlemmer er genindmeldelser. Dansk Sygeplejeråd har nemlig åbnet for, at sygeplejersker kan blive indmeldt midt under overenskomstforhandlingerne.

- Det er et solidt udtryk for støtte til kampen for bedre arbejdsforhold, når så mange sygeplejersker vælger at melde sig ind igen midt i en mulig konfliktsituation. Og det er dejligt at se solidariteten blomstre under de vanskelige overenskomstforhandlinger, siger formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

I følge Dansk Sygeplejeråd giver sygeplejerskerne udtryk for, at de ikke vil sidde som den eneste ikke-organiserede midt under en eventuel konflikt. Andre siger, at de vil være med i den faglige kamp for at få bedre arbejdsforhold og højere løn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125