23948sdkhjf

Odense får nyt, elektronisk medicinskab

Den finske virksomhed New Icon har i 2017 åbnet en dansk afdeling i Odense, og første ordre var et elektronisk medicinskab til den Fælles Akutmodtagelse (FAM) på Odense Universitetshospital

De danske supersygehuse, der bliver mere og mere tydelige i landskaberne rundt omkring i Danmark, har fået den finske robot-virksomhed New Icon til at placere deres nye datterselskab i Odense.

Investeringen har sat også allerede generet omsætning: Odense Universitetshospital har lagt ordre på et elektronisk medicinskab til den Fælles Akutmodtagelse (FAM).

Men også den fynske robotklynge Robocluster er årsagen til, at New Icon har valgt Odense som hjemstavn i Danmark.

Hanne Hansen-Nord, Key Account Manager i New Icons Odense-afdeling fortæller:

- Robocluster og det tværsektorielle netværk CoLab Odense været til stor hjælp i etableringen af det nye datterselskab. Samarbejdet med CoLab Odense var helt sikkert en gevinst for os. Vi fik meget mere respons end vi tidligere har oplevet, så CoLab Odenses netværk gjorde en tydelig forskel, siger Hanne Hansen-Nord.

Netværket CoLab arbejder på tværs af sundhedssektoren på sygehuse, i kommuner og private virksomheder for at skabe samarbejde og nye projekter til gavn for både borgere og erhvervsliv.

Herfra siger projektchef Mette Damkjær Syse

- Som privat virksomhed kan det være lidt af en jungle at komme i kontakt med de rette samarbejdspartnere inden for det offentlige. Der kan vi træde til med blandt andet kontakter og projekterfaring.

Det elektroniske medicinskab

Det elektroniske medicinskab fra New Icon er, som navnet antyder, et stort skab, der indeholder al medicin på afdelingen og holder styr på forbrug og lager.

Når en læge eller sygeplejerske skal bruge medicin fra skabet, skal han/hun logge ind med sit medarbejder-id, og skabet guider derefter til den rigtige medicin ved hjælp af lys på låger og hylder. Skabet holder styr på udløbsdato, at medicinen er korrekt og sørger for at bestille nyt, hvis lageret er ved at være brugt.

Alt bliver registreret til dokumentation, så sygeplejersken sparer tid på det, og risikoen for fejl eller snyd reduceres. I sidste ende er skabet med til at styrke sikkerheden for patienterne, fordi det minimerer risikoen for fejlmedicinering.

Når en plus en giver tre

For virksomheden New Icon har samarbejdet med den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital og CoLab Odense via CoLab-netværket også givet kontakt til andre sygehuse i Region Syddanmark, som måske er interesserede i et lignende medicinskab.

- Det er tydeligt for os, at ét godt samarbejde skaber grobund for det næste, siger Hanne Hansen-Nord. ark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067