23948sdkhjf

CareWare indtager Aarhus

I dag starter velfærdsteknologikonferencen CareWare 2018 i Aarhus.

Tirsdag den 10. april og onsdag den 11. april afholdes velfærdsteknologikonferencen CareWare 2018 fire steder i Aarhus.

På CareWare kan fagpersoner, ledere og indkøbere fra kommuner og regioner både få indblik i nogle af de allernyeste velfærdsteknologiske løsninger på markedet men også høre om konkrete erfaringer med velfærdsteknologi. Det overordnede tema for konferencen i år er ’Mere af den teknologi, der virker’.

CareWare 2018

455 deltagere er fordelt på fire locations i Aarhus: MarselisborgCentret, Ingeniør AU Katrinebjerg, Vikærgården, VIA Aarhus Nord. Hver location har sit eget fokus.

Hvert fokusområde byder på fire faglige oplæg og 12 produktpræsentationer, hvor man både kan røre og prøve produkterne.

Læs om CareWare 2018 her.

Om ti år er antallet af aarhusianere over 80 år steget med 46 procent. Det viser Aarhus Kommunes prognoser. Ifølge tal fra FOA og Kommunernes Landsforening stiger behovet for plejepersonale i Aarhus med 58 procent i årene frem til 2026. Aarhus Kommune satser stærkt på velfærdsteknologier for at imødegå det voksende behov for hjælp. Borgerne er glade for teknologierne; et stort flertal vil hellere have et skylle-tørre-toilet til at hjælpe ved toiletbesøg, end et menneske. Med CareWare ønsker Aarhus at dele ud af sin ekspertise og inspirere nye fagområder.

På CareWare i år er der særligt fokus på handicapområdet. På et område af konferencen kan man møde den sociale robot iJini fra Japan; man kan stifte bekendtskab med en dragt, der via elektroder dæmper spasticitet; man kan opleve virkeligheden gennem VR-briller; man kan afprøve en app til smartwatch, der hjælper med at skabe struktur for børn med adhd, og man kan høre foredrag om sociale netværksmuligheder for folk med omfattende funktionsnedsættelser og om bjergbestigning i kørestol.

Du kan læse mere om CareWare 2018 i den trykte udgave af Magasinet Pleje, der udkommer den 20. april.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079