23948sdkhjf

Tre københavnske plejecentre fejrede 40 års fødselsdag

Der var kager, musikalsk underholdning og taler da Fælledgården, Rosenborgcentret og Nybodergården i sidste uge fejrede 40 års fødselsdag.

Plejecentrene Fælledgården, Rosenborgcentret og Nybodergården i København fejrede i sidste uge 40 års fødselsdag. Og alle tre steder blev budt på lækre kager, musikalsk underholdning og taler.

- Det er ikke kun bygningerne, vi fejrer i dag. Det er i høj grad også det liv, som er inden for murene. Og her vil jeg gerne sige tak til personalet for jeres store indsats, sagde sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling blandt andet i en af sine taler.

Plejecentret Fælledgården var mellem 2009 og 2013 igennem en større renovering og ombygning. I 2013 åbnede Fælledgården igen med en vision, om at centret skal være rollemodel for fremtidens plejeboligcentre, hvor det trygge, varme og aktive hverdagsliv er i fokus.

- Jeg synes, at I er lykkes rigtig flot med den nye vision. Fælledgården er nu igen et topmoderne plejecenter, der viser vejen frem. Et plejecenter, hvor den enkelte har mulighed for at præge og fremme det gode hverdagsliv. Og et plejecenter med en høj faglig standard og mange forskellige muligheder og tilbud, sagde Sisse Marie Welling i sin tale.

Fredagsbar og fællessang

Også Rosenborgcentret og Nybodergården fejrede 40 års fødselsdag i sidste uge. I sine taler på de to plejecentre så sundheds- og omsorgsborgmesteren blandt andet tilbage på Nyboders interessante historie og forvandlingen fra et sted, hvor søfolkene drak sig fulde og kom op at slås med byens soldater, til en attraktiv bydel.

- Nyboder er i dag et spændende og levende åndehul midt i byen, og midt i det åndehul ligger Nybodergården. Når jeg hører om de ting, I laver her på centret, får jeg indtryk af, at det i høj grad også er et levende sted. Initiativer som fredagsbar, fællessang og besøgsbaby-ordningen giver plads til liv og hyggeligt samvær, sagde Sisse Marie Welling i sin tale på Nybodergården.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11