23948sdkhjf

SOSU-skole bør have ny ambulance-uddannelse

- Det mener Udvalg for Regional Udvikling i Region Midtjylland. Og uddannelsen skal ligge i Silkeborg hos SOSU Østjylland. Men de er ikke ensomme bejlere til opgaven.

Det bør være SOSU Østjylland i Silkeborg, der huser en nyoprettet uddannelse til ambulancebehandler. Det understregede et enigt Udvalg for Regional Udvikling i Region Midtjylland idag onsdag i en pressemeddelelse.

Regionen er dog ikke de eneste, der gerne vil huse den nye uddannelse. Fem andre danske skoler har indtil videre ansøgt undervisningsministeriet om placeringen. Men politikerne i Midtjylland er ikke ange for at tale netop deres region op:

Uddannelsen oprettes som følge af, at den præhospitale opgave de senere år er blevet mere sundhedsfaglig. 

- Danmark får i stigende grad brug for veluddannede og langt mere sundhedsfagligt fokuserede medarbejdere i ambulancerne. Det giver SOSU Østjylland det bedst mulige afsæt for, siger formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland Jørgen Nørby (V).

Udvalget fremhæver, at SOSU Østjylland allerede huser Danmarks eneste præhospitale uddannelsesafdeling, Dansk Præhospital Uddannelses Center (DAPUC). MidtSim på Aarhus Universitetshospital, hvor dukker og skuespillere giver mulighed for at træne skarpe situationer, er også med i ansøgningens argumenter.

- MidtSim er et af Danmarks mest moderne simulationscentre og det vil være med til at skabe nogle rammer for de studerende på ambulancebehandleruddannelsen, som vil være svære at finde andre steder i landet, siger Per Sabro Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078