23948sdkhjf

Royal indvielse af OPP-sygehus

Kronprinsessen indviede komplet akutsygehus i Slagelse.

Knap 20.000 nye kvadratmeter med medicinske enestuer og ny fødegang er nu klar til at modtage patienter og fødende på akutsygehuset i Slagelse i Region Sjælland.

I denne uge klippede Kronprinsesse Mary den røde snor ved den officielle indvielse af det færdige byggeri, der er et af Danmarks hidtil største OPP-projekter.

Konsortiet bag består af investorerne PensionDanmark, Industriens Pension, PKA og Sampension samt entreprenørkoncernen MT Højgaard og af facility management selskabet Deas.

Den nye tilbygning indeholder:

Stueetagen:
Fødeafsnit inkl. operationsstue til akutte kejsersnit
Barselsafsnit
Neonatalafsnit (for tidligt fødte børn og syge nyfødte)
Børne- og ungeafdeling (0-17 årige)

De øvrige etager med 144 medicinske enestuer vil få plads til følgende sengeafsnit:
Hjerteafsnit
Afsnit for hormonsygdomme
Medicinsk mave-tarm afsnit
Lungemedicinsk afsnit
Geriatrisk afsnit

- OPP-modellen sikrer høj kvalitet, der leveres til tiden og til budget – og der er styr på overenskomster og arbejdsmiljø i byggeperioden. Det er en fornuftig måde at bringe dansk pensionskapital i spil. Jeg vil gerne bruge anledningen til at invitere til en åben dialog om potentialet i øget anvendelse af OPP i Danmark, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Sanseudstyr og medicinske enestuer
Indvielsen startede med taler fra blandt andre regionsrådsformand i Region Sjælland, Heino Knudsen, og sygehusdirektør, Vagn Bach, inden en stor rundvisning rundt i det komplette akutsygehus blev sat i gang.

Her fik Kronprinsessen anledning til at se en traumestue, til svært akutte tilskadekomne eller syge patienter. En af fem fødestuer, som alle er udstyret med fødekar og siden hen også sanseudstyr, som kan give roligere omgivelserne for den fødende. En barselsstue, hvor der også er mulighed for at begge forældre kan overnatte. En neonatalstue, for små børn, der er født for tidligt.

Rundvisningen sluttede ved en af i alt 144 nye medicinske enestuer, hvor Kronprinsessen kunne se flere tiltag, som skal involvere patienten mere i sin egen behandling, blandt andet ved at en fast arbejdsstation for sundhedspersonalet med en stor skærm så patienten selv kan følge med. 

En ekstra etage inden for budgettet
Slagelse Sygehus’ nye fødeafdeling og et nyt sengeafsnit med omkring 180 enestuer står færdigt og er snart klar til at modtage patienter. Den nye tilbygning fuldender det store byggeri, og det komplette akutsygehus vil nu sikre bedre rammer for de kommende patienter.

- Det færdige byggeri gør det muligt at tilbyde enestuer til væsentligt flere patienter, og der bliver helt nye rammer for at inddrage far og mor, når et barn bliver sygt, siger sygehusdirektør Vagn Bach, der roser samarbejdet med OPP-teamet:

- Samarbejdet har givet os mange flere muligheder for at tilpasse udformningen og hele tiden vælge de rette løsninger. Det er sågar lykkedes at få en ekstra etage på byggeriet inden for samme budget, fortæller han.

Projektet er opført inden for et budget på 425 mio. kroner og har opnået DGNB Guld-certificering. Det forventes, at sygehuset tager imod sine første patienter i maj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11