23948sdkhjf

Ro til udadreagerende – uden medicin

MESSE: På HEALTH & REHAB SCANDINAVIA præsenterer Wellness Nordic en række produkter indenfor sensorisk stimulation, som reducerer uro og udadreagerende adfærd hos udfordrede brugergrupper

Wellness Nordic arbejder med hjælpemidler inden for kognitiv og sensorisk stimulation af borgere, som lider under forskellige former for uro og udadreagerende adfærd. Netop disse brugergrupper er omdrejningspunktet for to af virksomhedens produkter, Wellness Nordic Gyngestolen og Fiberdynen, som kan testes på HEALTH & REHAB-messen i maj.

Beroligende gyngestolsterapi

Wellness Nordic Gyngestolen giver effektiv ro til mennesker med uro og udadreagerende adfærd som for eksempel råben, omvandren eller voldsom opførsel. Gyngestolsterapi er et relativt nyt koncept, hvor man blidt rokkes i en automatisk stol i tidsrum på omkring 20 minutter.

Det har vist sig, at gyngning skaber ro og afslapning og øger både det mentale og fysiske velbefindende hos udfordrede personer – herunder demensramte. Stolen har gennemgået flere test efter modellen ’Velfærdsteknologisk Vurdering’ (VTV) i adskillige kommuner med overbevisende resultater. Ifølge Morten Almlund, der er salgschef i Wellness Nordic, er det nogle helt fundamentale kræfter, som er på spil:

- At gynge er en gammel, kendt teknik, som virker og ikke involverer medicin. Der er desuden indbygget musik kaldet MusiCure af komponisten Niels Eje, og de to stimuli har vist sig at være yderst effektive til at bringe ro, fortæller Morten Almlund og fortsætter:

- Der er noget helt basalt i at blive gynget som et lille barn. Det virker beroligende på alle mennesker, og derfor dukker der hele tiden nye brugergrupper op, for hvem gyngestolen kan have en beroligende effekt, udtaler han.

En af de senest tilkomne brugergrupper er patienter på intensivafdelinger, hvor Wellness Nordic Gyngestolen reducerer uro for patienter i intensiv delirium. Det er OUH i Odense, der har fået idéen og bruger redskabet aktivt.

Omsluttende fiberdyne

At anvende vægt i dyner og tæpper er en meget udbredt metode i Danmark, og det er almindeligt anerkendt, at det kan have en positiv indvirkning på personer med bl.a. motorisk uro, ADHD, søvnbesvær, psykoser, autisme og demens.

Fiberdynen giver ro til folk, der har svært ved at sove om natten. Der er tale om en blød tyngdedyne med indlagte vægtelementer i polyesterfibre. Det gør dynen blød i retning af en almindelig dyne, og den har samtidig vægt. Den omsluttende effekt giver en ro og en kropsfornemmelse, hvilket er noget flere af brugergrupperne - fx demensramte - er udfordret på.

FAKTA

- På Health & Rehab-messen præsenterer Wellness Nordic en ny model af fiberdynen med øget omsluttende effekt.

- Test Wellness Nordics produkter på HEALTH & REHAB SCANDINAVIA, stand C3-042. Messen løber fra 15.-17. maj i Bella Centret.

- Både Wellness Nordic Gyngestolen og Fiberdynen kan lånes til test på egen institution uden omkostninger.

 - Wellness Nordic støtter Danske Hospitalsklovne – læs mere på www.wellnessnordic.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205