23948sdkhjf

Puljemidler til aktiviteter på plejehjem

Nu kan der søges om midler til igangsættelse af aktiviteter, som kan styrke plejehjemsbeboeres livskvalitet.

Netop nu kan der søges om puljemidler til aktiviteter, som kan styrke livskvaliteten blandt beboerne på plejehjem og på plejecentre.

En undersøgelse fra SFI har vist, at et varieret udbud af aktiviteter er et af de områder på plejehjem, hvor der er størst mulighed for at forbedre beboernes livskvalitet. Og netop variation er det vigtigt at tænke i, mener ældreminister Thyra Frank.

- Plejehjemmet er den ældres hjem. Det har kolossal betydning for den enkelte at have indflydelse på, hvordan ens hverdag og liv skal leves. Vi er forskellige og har forskellige behov. Derfor er det vigtigt, at der tages udgangspunkt i de forskellige mennesker, der bor på plejehjemmet, siger Thyra Frank.

Puljen

Formålet med puljen er at styrke livskvaliteten blandt beboerne på plejehjem og på plejecentre. Det kan eksempelvis ske ved at igangsætte aktiviteter, som kan skabe gode oplevelser, relationer og socialt samvær og på den måde bidrage til at styrke den personlige og sociale trivsel blandt beboerne og bl.a. forebygge ensomhed og social isolation.

Puljen skal derfor sætte fokus på projekter og aktiviteter i hverdagen, der kan skabe livsglæde for beboerne på plejehjem og på plejecentre. Det er individuelt, hvad der skaber livskvalitet for den enkelte, og aktiviteterne kan på den baggrund tage form af forskellige aktiviteter og rammer om socialt samvær. 

kilde: Sundheds- og Ældreministeriet

Forskellige behov og ønsker

Omdrejningspunktet er at imødekomme beboernes forskellige behov og ønsker i forhold til aktiviteter og samvær, som skaber livsglæde og livskvalitet. Og medarbejderne spiller en vigtig rolle i den forbindelse.

- Personalets evne til at motivere og engagere beboerne er altafgørende. Det er dem, der skaber kontakten mellem beboerne og sikrer den rette stemning omkring aktiviteterne. Det er ganske enkelt en pædagogisk opgave at få en fest eller en museumstur til at blive en succes, siger Thyra Frank.

Der kan samlet ansøges om 11,6 mio. kr. i puljen for livskvalitet på landets plejehjem og plejecentre. Puljen kan ansøges af både kommunale, selvejende og private plejehjem og plejecentre samt af private personer og frivillige organisationer. 

Ansøgningsfristen er den 4. juni 2018.

Læs mere om puljen her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078