23948sdkhjf

Demenssygeplejerske fra Aalborg vinder Demensprisen

Ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby overrakte mandag Demensprisen 2018 til demenssygeplejerske Nina Kjær Jensen fra Videnscenter for Demens i Aalborg Kommune.

Demenssygeplejerske Nina Kjær Jensen fra Videnscenter for Demens i Aalborg Kommune er modtager af Demensprisen 2018.

Demensprisen

Demensprisen blev uddelt første gang 2017 og er et af de 23 initiativer i den nationale demenshandlingsplan, som regeringen og de øvrige satspuljepartier blev enige om i december 2016.

Formået med prisen er at anerkende og hylde de mange medarbejdere, der hver dag skaber glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens og deres pårørende landet over.

Ministeriet modtog 74 indstillinger til Demensprisen 2018 - indstillinger der tilsammen vidner om, at mange faggrupper i forening gør en kæmpe indsats på demensområdet.

"Nina er med sin egen faglige, personlige og rolige tilgang med til at sikre, at borgeren føler sig set og hørt som det individuelle menneske, der nu er ramt af en demenssygdom, men som stadig er menneske bag sygdommen". Sådan skriver leder af Videnscenter for Demens, Lisbeth Thyrrestrup, i sin indstilling af demenssygeplejerske Nina Kjær Jensen til Årets Demenspris. Hun fremhæver, at Ninas engagement også har gjort hende til en aktiv medspiller i udviklingen af Aalborg Kommunes demensstrategi, og at Nina er en af idémagerne bag eventen Huskedagen, der hvert år sætter demens i centrum.

Prisen blev overrakt af ældreminister Thyra Frank og sundhedsminister Ellen Trane Nørby mandag formiddag i anledning af DemensDagene 2018.

- Jeg er både overrasket, beæret og utrolig glad, siger Nina Kjær Jensen til Magasinet Pleje.

Ud over æren modtager hun 10.000 kr., mens hendes arbejdsplads modtager 50.000 kr. Prisen til arbejdspladsen er en generel anerkendelse af stedets evne til at sikre forhold, der giver medarbejderne mulighed for gøre en særlig indsats. Pengene skal derfor bruges på at videreudvikle det faglige og sociale fællesskab.

Rådmand Jørgen Hein, Aalborg Kommune, glæder sig over ministeriets anerkendelse af Nina Kjær Jensen og Aalborg Kommunes indsats for mennesker med demens.

- I Aalborg Kommune har vi en ambition om at være førende på demensområdet. Ikke bare som kommune, men som samfund. Det skal være trygt at bo og leve med demens i Aalborg. Og det er medarbejdere som Nina med til at skabe rammerne for. Derfor er jeg utrolig glad og stolt over, at hun har fået Årets Demenspris, siger rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109