23948sdkhjf

Bent Hansen får Ældrerådenes Hæderspris

Hædersprisen gives til Bent Hansen for hans mangeårige virke i først amterne og siden regionerne.

Netop afgåede formand for Danske Regioner, Bent Hansen, er netop blevet tildelt Ældrerådenes Hæderspris 2018. Prisoverrækkelsen fandt sted på Danske Ældreråds årlige repræsentantskabsmøde på Hotel Nyborg Strand mandag d. 7. maj.

Ældrerådenes Hæderspris

Prisen består af et glaskunstværk med inskription og uddeles årligt til én eller flere personer/organisationer der har synliggjort, at ældre har ressourcer til brug for lokalsamfundet, lokalt eller nationalt, har fremmet brugerinddragelsen lokalt eller nationalt eller har fremmet tanken om ældreråd lokalt eller i forhold til lovgivningen.

Prisen er indstiftet af Danske Ældreråd. De kommunale ældreråd indstiller kandidater, og bestyrelsen i Danske Ældreråd udnævner prismodtageren.

I 2017 modtog Alzheimerforeningen v. Birgitte Vølund Ældrerådenes Hæderspris. I 2016 modtog cand.mag. i filosofi, psykologi samt ph.d. i medicinsk etik og tidligere formand for Etisk Råd, Jacob Birkler hædersprisen. I 2015 var samfundsdebattør Erling Tiedemann modtager af hædersprisen.

Kilde: DANSKE ÆLDRERÅD

Hædersprisen blev givet til Bent Hansen for hans mangeårige virke i først amterne og siden regionerne. Han har i 35 år været en markant skikkelse på den danske politiske scene, som amtsborgmester, regionsrådsformand og formand for danske regioner. Dermed har han også været en hovedaktør på sundhedsområdet, som har stor betydning for ældre, og er et af Danske Ældreråds fokusområder.

I begrundelsen for tildelingen af prisen hed det blandet andet, at Bent Hansen altid har været villig til at lytte til ældrerådene, at han var en stærkt medvirkende faktor til at ældrerådene i dag er repræsenteret i patientinddragelsesudvalgene, samt at han har arbejdet hårdt gennem mange år for at skabe den bedste behandling og resultater i sundhedsvæsnet og for at skabe sammenhæng mellem regioner og kommuner.

I sin takketale udtrykte Bent Hansen, at han er glad og beæret over, at det gode samarbejde mellem regionerne og Danske Ældreråd påskønnes. Han roste regionsældrerådene for altid at have været godt forberedt i det gensidige samarbejde. "En røst fra virkeligheden" kaldte han ældrerådene. Til sidst udtrykte Bent Hansen glæde og stolthed over at have været med til at ændre og forme sundhedsvæsnet gennem sine 35 år i politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094