23948sdkhjf

Hjemmeplejen i Favrskov skal opspore ensomme borgere

Den systematiske screening bliver fulgt op med en indsats, der er særligt målrettet de ensomme borgeres behov.

Hjemmeplejen i Favrskov Kommune skal opspore borgere, der er ensomme. Det sker som en del af projektet Sammen mod ensomhed, der skal afhjælpe ensomhed blandt borgere, der modtager fem timers hjemmehjælp eller mere om ugen.

Det skriver Favrskov Kommune på sin hjemmeside.

Screeningen af borgerne foregår i det samme system, som medarbejderne i hjemmeplejen bruger til daglig, og den består af tre spørgsmål, som den enkelte borger skal forholde sig til. Når borgernes svar er noteret, kan medarbejderne se, om borgeren har ensomhed inde på livet. På baggrund af sine svar bliver borgeren vurderet som grøn, gul eller rød. Er man grøn, er man ikke umiddelbart ensom. Er man derimod gul eller rød, kan man have ensomhed inde på livet i mindre eller større grad. I de tilfælde spørger medarbejderen borgeren, om områdets aktivitetsmedarbejder må komme og snakke med vedkommende og forhåbentlig afklare, hvordan man kan komme eventuel ensomhed til livs. For eksempel ved at deltage i et af de mange frivillige tilbud, som projektet også er ved at danne et samlet overblik over.

Favrskov Kommune, Røde Kors og Ældre Sagen udvikler sammen med en stribe frivillige organisationer en samarbejdsmodel, der efterfølgende kan anvendes i forhold til alle ældre borgere, der oplever ensomhed. Modellen er færdig i foråret 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109