23948sdkhjf

Over 220 udstillere står klar på Health & Rehab Scandinavia

På messen kan man bl.a. se designerpilleæsker, ergonomiske arbejdsstole og et 'magisk' bord til mennesker med demens.

Når det om bare få dage går løs med Health & Rehab Scandinavia i Bella Center, så står over 220 udstillere klar til vise nyheder frem.

Læs også: Health & Rehab Scandinavia: Nu går det løs i Bella Center

Virksomheden byHALL er med for første gang som udstiller på messen. byHALL har netop færdiggjort udviklingen af en helt ny uge pilleæske, hvor der i designfasen har været lagt vægt på at kombinere et stilrent udseende og en god funktionalitet. Produktet, der hedder ’24/7 MEDICASE’, er både designet og produceret i Danmark.

’24/7 MEDICASE’ er tiltænkt at skulle hjælpe mange af de mennesker, der dagligt tager medicin i form af piller. Pilleæsken kan bruges af både børn, unge og voksne, og teksten på doseringsæskerne kan fås med dansk, tysk eller engelsk skrift.

- Vi glæder os enormt meget til at vise den helt nye version af vores pilleæske 24/7 MEDICASE frem til de mange besøgende på messen. Denne udgave er faktisk så ny, at messen er absolut første gang, at den bliver præsenteret for offentligheden, fortæller Lpne Hall, der er medejer og grundlægger af byHALL.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at mange forbrugere efterspørger en pilleæske med et stilrent og diskret design, hvor der samtidig er fuldt fokus på funktionaliteten. Vores produkt skal både se godt ud og samtidig hjælpe pilleæskens bruger med at få det daglige og korrekte medicinindtag, uddyber hun.

Læs også: Mads Steffensen & Panelet diskuterer dilemmaer

- Det er mit håb og min forventning, at vi i løbet af messen får en masse kvalificeret feedback på den nye udgave af pilleæsken. Temaet for messen er i år ’Aktivt liv – et liv for alle’, og det er en dagsorden som vores produkt i høj grad er knyttet til. 24/7 MEDICASE er et aktivt valg om livsstil der, efter min mening, bidrager til en højere livskvalitet, siger hun.

byHALL kan under messen findes på stand C3-015A, hvor der er rig mulighed for at se de nye farvevariationer af virksomhedens pilleæske.

Et 'magisk' bord

Tovertafel er et hollandsk produkt, som i Danmark forhandles af Forebyggende Medicin. Produktet er særligt udviklet til patienter med forskellige demenssygdomme. Bag opfindelsen står Hester Le Riche, ph.d. i spildesign, og hendes ønske er, at hun med spillet kan være med til forhøje livskvaliteten og livsglæden hos mennesker med alvorlig demens.

Tovertafel er et 'magisk' bord, som kan aktivere demenspatienter fysisk, psykisk og socialt. Med en projektor i loftet og spilteknologi gør Tovertafel det muligt at øge livskvaliteten hos mennesker med alvorlig demens.

Mange af beboerne på  Plejecenter Bauneparken i Skævinge lider af demenssygdomme. Derfor er de normalt indadvendte og svære at aktivere. Men med Tovertafel er det blevet anderledes

Læs også: Health & Rehab Scandinavia: Fremtidens løsninger samles i Bella Center

- Noget af det, der overraskede os mest, var fællesskabet . Det så vi pludselig vokse, når de sad og greb ud efter blomsterne og fiskene, fortæller Tina Pletner Madsen, der er områdeleder på stedet.

- Tovertafel er med til at skabe stjernestunder!, siger hun.

Tovertafel findes i dag på mere end 12 plejeafdelinger over hele landet, og flere har bestilt et apparat.

Du kan opleve det 'magiske' bord Tovertafel på Stand nr. C1-038.

Et bæredygtigt koncept

Excellent Systems præsenterer på messen et nyt, bæredygtigt koncept til landets kommuner.

Virksomheden, der blandt andet producerer hjælpemidler til handicap- og sundhedssektoren, har bæredygtighed som en vigtig del af forretningsstrategien. Senest har Excellent Systems skabt et nyt vugge-til-vugge-koncept til alle landets kommuner målrettet de ramper lavet af plastmateriale, som kørestolsbrugere benytter til at køre op over bundstykker i døre.

Det er forventningen, at konceptet er så attraktivt, at virksomheden vil fordoble salget på kort sigt i Danmark, mens konceptet også skal udrulles til andre lande. I første omgang i Sverige, hvor staten allerede medfinansierer handicapprodukter.

- Vi giver kommunerne muligheden for, at vi tager os af affaldshåndteringen, når gamle og slidte ramper skal erstattes af nye. Vi sætter pallebure til rådighed, og så giver vi faktisk tre kroner per kilo affald, der bliver leveret. De penge bliver så i sidste ende trukket fra købet af det nye produkt, der i øvrigt bliver skabt bæredygtigt med udgangspunkt i de gamle ramper. På den måde kan vi alle skåne miljøet, og kommunerne får en nemmere affaldshåndtering og økonomisk gevinst, siger Ole Frederiksen, der er direktør hos Excellent Systems. 

På Health & Rehab Scandinavia i Bella Centeret står Excellent Systems på stand C3-024.

Ergonomiske arbejdsstole

VELA producerer ergonomiske arbejds- og juniorstole samt el-kørestole, udviklet til, at mennesker kan bevare både aktivitetsniveau og uafhængighed i dagligdagen på trods af funktionsnedsættelse.

Aalborg Kommune har testet to typer af arbejdsstole, VELA Tango 100El og VELA Twist, designet til at give den enkelte borger mulighed for selv at klare flere hverdagsaktiviteter. Resultatet viser en bedre livskvalitet for borgerne og et bedre arbejdsmiljø for hjemmeplejens medarbejdere.

De afprøvede arbejdsstole har elektrisk højdeindstilling og en bremse, der gør, at stolen står stabilt, når man rejser sig eller sætter sig i den. Det er med til at give tilstrækkelig tryghed og mobilitet til, at brugeren selv kan udføre hverdagsaktiviteter, der før krævede hjælp: at tage tøj på, lave aftensmad eller lægge vasketøjet på plads i klædeskabet.

Ifølge rapporten bidrager den genfundne selvstændighed til, at borgerne oplever øget livskvalitet. Og visse af hjemmeplejens hårde fysiske opgaver kan blive færre og i nogle tilfælde helt erstattes af stolene.

Du finder VELA A/S på Stand C4-022 på Health & Rehab Scandinavia.

Du kan læse mere om Health & Rehab Scandinavia-messen og de over 220 udstillere her.Hold dig opdateret med Magasinet Pleje
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nyt sundhedshus i Ringsted

Plus

Ny vejledning fra tandplejen

Guldborgsund skyder gang i massiv indsats på demensområdet

200 medarbejdere og ledere på kommunens plejecentre skal efteruddannes.

Nye samlede kræfter bag nationalt netværk for velfærdsteknologi

Danish.Care viderefører driften af CareNet i samspil med Teknologisk Institut.

Sygeplejerskes gode idé er blevet til hospitalsrobot

Se de virksomheder, der kæmper om førstepladsen i velfærdsteknologi

Nyhedsbrev

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Online Avis Arkiv

Vejle: Ledere skal lære at snakke bedre sammen

Nyt uddannelsesforløb for ledere fra Vejle Kommunes ældrepleje og Vejle Sygehus skal være med til at forhindre, at patienter bliver tabt mellem sygehus og eget hjem, når de udskrives.

Plus

En sang kan gøre en verden til forskel

Fagpersoner fik inspiration på seminar om musik og sang som psykosocial indsats i demensomsorgen.

Aleris sælger drift af danske plejehjem i milliardhandel

Nyt psykiatrisk hospital holder åbent hus

En hel uge i højskolens ånd

Sensorer og kunstig intelligens kommer legionella til livs

DokkX: Interaktiv udstilling af velfærdsteknologi fortsætter

Investerer trecifret millionbeløb i produktion af intelligente bleer

Langt flere hjertestartere øger chancen for at overleve

Ny metode sparer Gentofte Hospital for millioner

Plus

Fem kommuner tester ny terapiform

VIA University College og fem kommuner afprøver i efteråret en dansk model i kognitiv stimulationsterapi - CST.

Plus

Nu kommer der klarere regler for magtanvendelse

Personalet skal blandt andet have mulighed for fysisk guidning af beboere, og der banes også vej for brug af flere velfærdsteknologier.

Byens Køkken løber med De Økologiske Køkkenroser

Prisen gives til køkkener, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer, og dermed kan fungere som inspiration for andre køkkener i det offentlige.

Fyring af sosu'er var i strid med overenskomsten

Otte sosu-assistenter og FOA har vundet sagen om uberettiget afskedigelse.

Ny undersøgelse: Pårørende efterspørger digital hjælp

Pårørende til plejekrævende personer efterspørger digitale muligheder, som kan lette opgaver relateret til plejearbejdet, viser en ny undersøgelse,

Odense: Nu går startskuddet for WHINN

Fra i dag og frem til torsdag den 11. oktober danner Odense Congress Center rammerne for WHINN, som er en af Europas største, internationale konferencer inden for sundhed og velfærd.

Psykiatriens Hus i Aarhus tager form

Ledelsen er i gang med at ansætte det personale, der skal sikre hurtigere og mere helhedsorienteret hjælp til særligt skrøbelige borgere og deres pårørende.

Sidstehjælp - omsorg ved livets slutning

Socialdemokratiet vil løse lægemangel med tvang

Første spadestik til nyt Food College

1

Overskud er modgift til stress

Regioner: Sundhedsvæsnet har ikke brug for store ændringer

Bispebjerg ansætter ny projektchef

Aftale sikrer patienter med cystisk fibrose bedre behandling

Læger udskriver mindre og mindre antibiotika

Hjørring: Plejehjemmet Havbakken lukker

Nyt plejecenter på Mors

Udstilling af velfærdsteknologi åbner i Aarhus

Seniorer får livsstilsboliger i ny Køge-bydel

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kunstig intelligens til indledende diagnosticering vinder startup-pris

Scan Office har stået for at opdatere indretningen af Hotel Christiansmindes

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

Produktspecialist søges

Få styr på Udbudsloven og hele udbudsprocessen på kursus for praktikere

Patienter forventer digitale løsninger, men følger sundhedsvæsenet også med?

Har du eller dine medarbejdere tørre slimhinder grundet tør luft?

Teleskopkran er digitaliseret

Mortensaften lørdag den 10. november

Gratis startpakke kan hjælpe dig til at forebygge influenza

Nye samlede kræfter bag CareNet styrker netværket for kommuner og leverandører om velfærdsteknologi

Hvem skal tage sig godt af mit kæledyr, hvis jeg bliver indlagt?

Fire udbytterige medlemsdage hos Gs1 Denmark

Lys kan højne sikkerhed og trivsel

Så er det nu, du skal få styr på AB18, ABR18 og ABT18, inden de nye aftalevilkår tages i brug!

Danmarks førende måtteleverandør vil skåne verdenshavene for plastik

Puls Danmark er nu forhandler af senge og madrasser

Hvem ringer du til når branden er slukket?

KR deltager på vidensfestivalen WHINN i Odense

Kun en måned til årets konference om byggeri af FREMTIDENS PLEJEBOLIG

Winncare Nordic opruster på trykaflastning

Liftup er Gazellevirksomhed 2018!

PSO refusion - aftalen udløber i år!

Raizer på H.C.R. 2018

Varme hænder også i byggeriet

Send til en kollega

0.202