Over 220 udstillere står klar på Health & Rehab Scandinavia

På messen kan man bl.a. se designerpilleæsker, ergonomiske arbejdsstole og et 'magisk' bord til mennesker med demens.

Når det om bare få dage går løs med Health & Rehab Scandinavia i Bella Center, så står over 220 udstillere klar til vise nyheder frem.

Læs også: Health & Rehab Scandinavia: Nu går det løs i Bella Center

Virksomheden byHALL er med for første gang som udstiller på messen. byHALL har netop færdiggjort udviklingen af en helt ny uge pilleæske, hvor der i designfasen har været lagt vægt på at kombinere et stilrent udseende og en god funktionalitet. Produktet, der hedder ’24/7 MEDICASE’, er både designet og produceret i Danmark.

’24/7 MEDICASE’ er tiltænkt at skulle hjælpe mange af de mennesker, der dagligt tager medicin i form af piller. Pilleæsken kan bruges af både børn, unge og voksne, og teksten på doseringsæskerne kan fås med dansk, tysk eller engelsk skrift.

- Vi glæder os enormt meget til at vise den helt nye version af vores pilleæske 24/7 MEDICASE frem til de mange besøgende på messen. Denne udgave er faktisk så ny, at messen er absolut første gang, at den bliver præsenteret for offentligheden, fortæller Lpne Hall, der er medejer og grundlægger af byHALL.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at mange forbrugere efterspørger en pilleæske med et stilrent og diskret design, hvor der samtidig er fuldt fokus på funktionaliteten. Vores produkt skal både se godt ud og samtidig hjælpe pilleæskens bruger med at få det daglige og korrekte medicinindtag, uddyber hun.

Læs også: Mads Steffensen & Panelet diskuterer dilemmaer

- Det er mit håb og min forventning, at vi i løbet af messen får en masse kvalificeret feedback på den nye udgave af pilleæsken. Temaet for messen er i år ’Aktivt liv – et liv for alle’, og det er en dagsorden som vores produkt i høj grad er knyttet til. 24/7 MEDICASE er et aktivt valg om livsstil der, efter min mening, bidrager til en højere livskvalitet, siger hun.

byHALL kan under messen findes på stand C3-015A, hvor der er rig mulighed for at se de nye farvevariationer af virksomhedens pilleæske.

Et 'magisk' bord

Tovertafel er et hollandsk produkt, som i Danmark forhandles af Forebyggende Medicin. Produktet er særligt udviklet til patienter med forskellige demenssygdomme. Bag opfindelsen står Hester Le Riche, ph.d. i spildesign, og hendes ønske er, at hun med spillet kan være med til forhøje livskvaliteten og livsglæden hos mennesker med alvorlig demens.

Tovertafel er et 'magisk' bord, som kan aktivere demenspatienter fysisk, psykisk og socialt. Med en projektor i loftet og spilteknologi gør Tovertafel det muligt at øge livskvaliteten hos mennesker med alvorlig demens.

Mange af beboerne på  Plejecenter Bauneparken i Skævinge lider af demenssygdomme. Derfor er de normalt indadvendte og svære at aktivere. Men med Tovertafel er det blevet anderledes

Læs også: Health & Rehab Scandinavia: Fremtidens løsninger samles i Bella Center

- Noget af det, der overraskede os mest, var fællesskabet . Det så vi pludselig vokse, når de sad og greb ud efter blomsterne og fiskene, fortæller Tina Pletner Madsen, der er områdeleder på stedet.

- Tovertafel er med til at skabe stjernestunder!, siger hun.

Tovertafel findes i dag på mere end 12 plejeafdelinger over hele landet, og flere har bestilt et apparat.

Du kan opleve det 'magiske' bord Tovertafel på Stand nr. C1-038.

Et bæredygtigt koncept

Excellent Systems præsenterer på messen et nyt, bæredygtigt koncept til landets kommuner.

Virksomheden, der blandt andet producerer hjælpemidler til handicap- og sundhedssektoren, har bæredygtighed som en vigtig del af forretningsstrategien. Senest har Excellent Systems skabt et nyt vugge-til-vugge-koncept til alle landets kommuner målrettet de ramper lavet af plastmateriale, som kørestolsbrugere benytter til at køre op over bundstykker i døre.

Det er forventningen, at konceptet er så attraktivt, at virksomheden vil fordoble salget på kort sigt i Danmark, mens konceptet også skal udrulles til andre lande. I første omgang i Sverige, hvor staten allerede medfinansierer handicapprodukter.

- Vi giver kommunerne muligheden for, at vi tager os af affaldshåndteringen, når gamle og slidte ramper skal erstattes af nye. Vi sætter pallebure til rådighed, og så giver vi faktisk tre kroner per kilo affald, der bliver leveret. De penge bliver så i sidste ende trukket fra købet af det nye produkt, der i øvrigt bliver skabt bæredygtigt med udgangspunkt i de gamle ramper. På den måde kan vi alle skåne miljøet, og kommunerne får en nemmere affaldshåndtering og økonomisk gevinst, siger Ole Frederiksen, der er direktør hos Excellent Systems. 

På Health & Rehab Scandinavia i Bella Centeret står Excellent Systems på stand C3-024.

Ergonomiske arbejdsstole

VELA producerer ergonomiske arbejds- og juniorstole samt el-kørestole, udviklet til, at mennesker kan bevare både aktivitetsniveau og uafhængighed i dagligdagen på trods af funktionsnedsættelse.

Aalborg Kommune har testet to typer af arbejdsstole, VELA Tango 100El og VELA Twist, designet til at give den enkelte borger mulighed for selv at klare flere hverdagsaktiviteter. Resultatet viser en bedre livskvalitet for borgerne og et bedre arbejdsmiljø for hjemmeplejens medarbejdere.

De afprøvede arbejdsstole har elektrisk højdeindstilling og en bremse, der gør, at stolen står stabilt, når man rejser sig eller sætter sig i den. Det er med til at give tilstrækkelig tryghed og mobilitet til, at brugeren selv kan udføre hverdagsaktiviteter, der før krævede hjælp: at tage tøj på, lave aftensmad eller lægge vasketøjet på plads i klædeskabet.

Ifølge rapporten bidrager den genfundne selvstændighed til, at borgerne oplever øget livskvalitet. Og visse af hjemmeplejens hårde fysiske opgaver kan blive færre og i nogle tilfælde helt erstattes af stolene.

Du finder VELA A/S på Stand C4-022 på Health & Rehab Scandinavia.

Du kan læse mere om Health & Rehab Scandinavia-messen og de over 220 udstillere her.Hold dig opdateret med Magasinet Pleje
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk Erhverv: Hurtig genoptræning er en gevinst for borgerne

Dansk Erhverv har tidligere flere gange dokumenteret, at der er store kommunale forskelle på, hvornår udskrevne patienter kan komme i gang med genoptræning.

Nu får patienter frit valg til genoptræning

Ny lov skal sikre patienter frit valg til at vælge en privat leverandør, hvis kommunen ikke kan tilbyde genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse fra hospitalet.

Plus

Bryd tabuet: Tal om sex-chikane

Guide skal hjælpe medarbejdere i social- og sundhedssektoren med at håndtere seksuel chikane.

Stuegang på patientens præmisser

Nu går speciallægerne på Regionshospitalet Horsens stuegang i en uge af gangen på de medicinske sengeafsnit.

Canadiske ministre besøger Fremtidens Plejehjem i Aalborg

Nyt friplejehjem skyder op i Gilleleje

Spaden er stukket i jorden til 72 nye senior- og plejeboliger.

Nyhedsbrev

Esbjerg: Ældre tager på cykeludflugt til Fanø

Frivillige cykelpiloter fra Cykling uden alder i Esbjerg inviterer i dag beboere fra Esbjerg Kommunes plejehjem med på cykeltur til Fanø.

Online Avis Arkiv

Regeringen vil behandle patienter så tæt på hjemmet som muligt

Praktiserende læger, speciallæger og sundhedshuse skal løse flere borgernære opgaver, mener finansminister.

Multiresistente bakterier spreder sig gennem spildevand

Bakterier kan overføre gener til hinanden i langt større omfang end hidtil antaget, viser ny dansk forskning.

Plus

Sygehusets frivillige spisevenner kom på skolebænken

De nye spisevenner på Sygehus Sønderjylland har været på introduktionskursus, hvor de blandt andet er blevet undervist i god håndhygiejne.

Ny undersøgelse: Højt arbejdstempo skaber stress

Der er brug for nye regler om psykisk arbejdsmiljø, mener FTF.

Sosu-event bringer implementering af velfærdsteknologi i fokus

Vær med til SOSU EVENT 2018. Emnet er implementering af velfærdsteknologi.

Ansatte i landets kommuner har færre sygedage end tidligere

For andet år i træk har kommunale medarbejdere færre sygedage. Sidste år havde en fuldtidsansat 11,7 sygedage.

NAVNE: Ny direktør for Psykiatri Plus A/S Vikar

Per Lauritsen har mange års erfaring med topledelse, udvikling og forandringer i en række virksomheder i Danmark og udlandet.

Holstebro: Nu bliver Center for Sundhed taget i brug

I dag ankommer de første borgere og ansatte til det nye Center for Sundhed, hvis mål er at skabe bedre kvalitet og oplevelse af sammenhæng i sundhedssektoren gennem forløb tæt på borgernes hverdag.

Demenskonference i Haderslev

På konferencen skal deltagerne for eksempel se på, hvordan kommune, butikker, erhvervsliv og foreninger opbygger en kultur, hvor man er sammen om demens.

Manglen på arbejdskraft er på sit højeste i ti år

Der er stor mangel på blandt andet social- og sundhedsaasistenter og sygeplejersker.

Plus

Kallerupvej deler ud af gode erfaringer

Rådgivnings- og kontaktcentret i Odense har udgivet hæfte til glæde for andre kommuner

Plus

Velfærdsteknologi bidrager til et godt arbejdsmiljø på Anemonen

Plejecenter Lundtofts nye demensafsnit har fået døgnrytmelys, touch-skærme i lejlighederne, og kaldesystem, der giver alarm, når beboere forlader afdelingen.

Demens: 600 ansatte fra Kolding Sygehus skal på kursus

Kolding Sygehus har modtaget en million kroner fra satspuljemidlerne til at gennemføre et stort uddannelsesprojekt.

Health & Rehab Scandinavia: Nu går det løs i Bella Center

Over 220 udstillere og mere end 240 faglige seminarer, events og workshops vil i løbet af de tre dage fylde de mange tusinde besøgende med ny viden og inspiration.

Aarhus: Mere omsorg og pleje til døende borgere

Borgere med et stort plejebehov får mulighed for en ekstra times pleje og omsorg om dagen.

VIDEO: 1.200 deltagere fik viden og inspiration på DemensDagene

Fagfolk fra hele landet var i denne uge samlet til tværfaglig konference i København.

Plejehjem i Esbjerg får ny træningsbane

Nordjysk robot hjælper med toiletbesøg

NAVNE: Robot spin-off får ny direktør

Færre varme hænder får konsekvenser

Arbejdsgiverne går efter samlet aftale i kommuner

Japan skal lære om digital velfærd i Aalborg

Svendborgsag får regeringen til at ændre loven

Regioner: Udflytning af behandling svækker ikke kvaliteten

NAVNE: Hjerteforeningen får ny direktør

Kommuner lader 14,4 milliarder til velfærd ligge

Robotter skal hjælpe SOSU-hjælpere i Vestdanmark

Løhde efter LO-aftale: Rammen er lukket og låst nu

Pressalit vinder designpris for toiletstøtte

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Godt arbejdsmiljø og stor sikkerhed på Esehuset

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Quickguide: Ved du hvilken slags stregkode, du skal bruge til hvad?

Grib muligheden på Folkemødet 2018

Bygherrernes fornemmelser for (BIM)-standarder #1 – DTU Campus Service

Teknologisk Institut og Berendsen undersøger vaskevand for mikroplast

e-bog fra Tunstall A/S

Virksomhed søger produkter til salg i Tyskland

Jyske kommuner viser vejen til at forbedre velfærden med ny teknologi

Stregkodemyter: Findes varens pris i stregkoden?

Hvem er årets robotambassadør?

Alle Berendsens vaskerier er svanemærkede, men hvad betyder det egentlig?

SIDSTE UDKALD: FREMTIDENS HOSPITAL 2018 - gå ikke glip af 10-års-jubilæet!

Kerneopgaven kommer før trivsel og arbejdsglæde

Tyvstart på efterårets CERTIFICERING I UDBUDSRET allerede før sommerferien

Besøg TENTE på Health & Rehab 2018

Guide til evaporativ og adiabatisk køling

MusiCure vandt særlig pris som brobygger til gavn for sundheden

Dronningens medalje for 40 år hos Ajos

Først DemensDagene - Nu Health & Rehab

Værsgo’! Besøg os på dette års Health & Rehab på stand C1-081.

Sådan! Døren til fremtiden åbnes - robotter klar til levering

Liftup på Health & Rehab 2018

Health og Rehab Scandinavia

Regionerne løfter logistikken til strategisk niveau

Send til en kollega

0.19