23948sdkhjf

Over 220 udstillere står klar på Health & Rehab Scandinavia

På messen kan man bl.a. se designerpilleæsker, ergonomiske arbejdsstole og et 'magisk' bord til mennesker med demens.

Når det om bare få dage går løs med Health & Rehab Scandinavia i Bella Center, så står over 220 udstillere klar til vise nyheder frem.

Virksomheden byHALL er med for første gang som udstiller på messen. byHALL har netop færdiggjort udviklingen af en helt ny uge pilleæske, hvor der i designfasen har været lagt vægt på at kombinere et stilrent udseende og en god funktionalitet. Produktet, der hedder ’24/7 MEDICASE’, er både designet og produceret i Danmark.

’24/7 MEDICASE’ er tiltænkt at skulle hjælpe mange af de mennesker, der dagligt tager medicin i form af piller. Pilleæsken kan bruges af både børn, unge og voksne, og teksten på doseringsæskerne kan fås med dansk, tysk eller engelsk skrift.

- Vi glæder os enormt meget til at vise den helt nye version af vores pilleæske 24/7 MEDICASE frem til de mange besøgende på messen. Denne udgave er faktisk så ny, at messen er absolut første gang, at den bliver præsenteret for offentligheden, fortæller Lpne Hall, der er medejer og grundlægger af byHALL.

- Vi ved erfaringsmæssigt, at mange forbrugere efterspørger en pilleæske med et stilrent og diskret design, hvor der samtidig er fuldt fokus på funktionaliteten. Vores produkt skal både se godt ud og samtidig hjælpe pilleæskens bruger med at få det daglige og korrekte medicinindtag, uddyber hun.

- Det er mit håb og min forventning, at vi i løbet af messen får en masse kvalificeret feedback på den nye udgave af pilleæsken. Temaet for messen er i år ’Aktivt liv – et liv for alle’, og det er en dagsorden som vores produkt i høj grad er knyttet til. 24/7 MEDICASE er et aktivt valg om livsstil der, efter min mening, bidrager til en højere livskvalitet, siger hun.

byHALL kan under messen findes på stand C3-015A, hvor der er rig mulighed for at se de nye farvevariationer af virksomhedens pilleæske.

Et 'magisk' bord

Tovertafel er et hollandsk produkt, som i Danmark forhandles af Forebyggende Medicin. Produktet er særligt udviklet til patienter med forskellige demenssygdomme. Bag opfindelsen står Hester Le Riche, ph.d. i spildesign, og hendes ønske er, at hun med spillet kan være med til forhøje livskvaliteten og livsglæden hos mennesker med alvorlig demens.

Tovertafel er et 'magisk' bord, som kan aktivere demenspatienter fysisk, psykisk og socialt. Med en projektor i loftet og spilteknologi gør Tovertafel det muligt at øge livskvaliteten hos mennesker med alvorlig demens.

Mange af beboerne på  Plejecenter Bauneparken i Skævinge lider af demenssygdomme. Derfor er de normalt indadvendte og svære at aktivere. Men med Tovertafel er det blevet anderledes

- Noget af det, der overraskede os mest, var fællesskabet . Det så vi pludselig vokse, når de sad og greb ud efter blomsterne og fiskene, fortæller Tina Pletner Madsen, der er områdeleder på stedet.

- Tovertafel er med til at skabe stjernestunder!, siger hun.

Tovertafel findes i dag på mere end 12 plejeafdelinger over hele landet, og flere har bestilt et apparat.

Du kan opleve det 'magiske' bord Tovertafel på Stand nr. C1-038.

Et bæredygtigt koncept

Excellent Systems præsenterer på messen et nyt, bæredygtigt koncept til landets kommuner.

Virksomheden, der blandt andet producerer hjælpemidler til handicap- og sundhedssektoren, har bæredygtighed som en vigtig del af forretningsstrategien. Senest har Excellent Systems skabt et nyt vugge-til-vugge-koncept til alle landets kommuner målrettet de ramper lavet af plastmateriale, som kørestolsbrugere benytter til at køre op over bundstykker i døre.

Det er forventningen, at konceptet er så attraktivt, at virksomheden vil fordoble salget på kort sigt i Danmark, mens konceptet også skal udrulles til andre lande. I første omgang i Sverige, hvor staten allerede medfinansierer handicapprodukter.

- Vi giver kommunerne muligheden for, at vi tager os af affaldshåndteringen, når gamle og slidte ramper skal erstattes af nye. Vi sætter pallebure til rådighed, og så giver vi faktisk tre kroner per kilo affald, der bliver leveret. De penge bliver så i sidste ende trukket fra købet af det nye produkt, der i øvrigt bliver skabt bæredygtigt med udgangspunkt i de gamle ramper. På den måde kan vi alle skåne miljøet, og kommunerne får en nemmere affaldshåndtering og økonomisk gevinst, siger Ole Frederiksen, der er direktør hos Excellent Systems. 

På Health & Rehab Scandinavia i Bella Centeret står Excellent Systems på stand C3-024.

Ergonomiske arbejdsstole

VELA producerer ergonomiske arbejds- og juniorstole samt el-kørestole, udviklet til, at mennesker kan bevare både aktivitetsniveau og uafhængighed i dagligdagen på trods af funktionsnedsættelse.

Aalborg Kommune har testet to typer af arbejdsstole, VELA Tango 100El og VELA Twist, designet til at give den enkelte borger mulighed for selv at klare flere hverdagsaktiviteter. Resultatet viser en bedre livskvalitet for borgerne og et bedre arbejdsmiljø for hjemmeplejens medarbejdere.

De afprøvede arbejdsstole har elektrisk højdeindstilling og en bremse, der gør, at stolen står stabilt, når man rejser sig eller sætter sig i den. Det er med til at give tilstrækkelig tryghed og mobilitet til, at brugeren selv kan udføre hverdagsaktiviteter, der før krævede hjælp: at tage tøj på, lave aftensmad eller lægge vasketøjet på plads i klædeskabet.

Ifølge rapporten bidrager den genfundne selvstændighed til, at borgerne oplever øget livskvalitet. Og visse af hjemmeplejens hårde fysiske opgaver kan blive færre og i nogle tilfælde helt erstattes af stolene.

Du finder VELA A/S på Stand C4-022 på Health & Rehab Scandinavia.

Du kan læse mere om Health & Rehab Scandinavia-messen og de over 220 udstillere her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11