23948sdkhjf

Flere hænder til Rødovres hjemmepleje

Der tilføres blandt andet midler til øget bemanding i dag- og aftenvagten på plejehjemmet Engskræntens pladser for mennesker med demens.

Kommunalbestyrelsen i Rødovre har bevilget 3,5 millioner kroner til en styrket indsats for de svageste ældre i Rødovre. Finansieringen kommer fra Finanslov 2018, hvor der er afsat en pulje til at styrke ældreplejen.

- Vi har en rigtig god ældrepleje i Rødovre. Vi kan se, at der er flere af de svageste ældre, som har brug for ekstra støtte. Vi ved, at det er vigtigt for borgere og pårørende, at indsatsen er koordineret og sammenhængende. Derfor sætter vi nu en fast kontaktsygeplejerske til særligt at koordinere forløbet for de borgere, som har brug for megen hjælp, siger Britt Jensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Rødovre Kommune.

For at opfylde borgere med demens og deres pårørendes behov for trygge og rolige rammer tilføres også midler til øget bemanding i dag- og aftenvagten på plejehjemmet Engskræntens pladser for demente.

Rekruttering i hjemmeplejen

Det er i de seneste år i hovedstadskommunerne blevet stadigt sværere at rekruttere medarbejdere til hjemmeplejen. Rødovre Kommune har derfor særligt fokus på at tiltrække nye medarbejdere til at varetage den vigtige opgave med omsorg og pleje for ældre borgere.

- Jeg hører fra vores medarbejdere i hjemmeplejen, at vi er en attraktiv kommune at arbejde i. Jeg hører dog også, at der er et stort ønske om færre weekendvagter. Det er jeg glad for, at vi kan give dem mulighed for med de midler, vi nu har prioriteret, siger Britt Jensen.

Med aftalen om finansloven for 2018, blev der afsat 500 millioner kroner. årligt fra 2018 og frem til en bedre bemanding i hjemmeplejen, plejehjem og friplejeboliger.

Rødovre Kommunes tilskud i 2018 udgør 3.504.000 kroner og fordeles således:

  • 1.400.000 kr. til ansættelse af sygeplejersker i hjemmeplejen
  • 900.000 kr. til ansættelse af medarbejdere i hjemmeplejen
  • 764.000 kr. til øget bemanding på de midlertidige demensdøgnpladser på plejehjemmet Engskrænten
  • 440.000 kr. til ansættelse af fysio- og ergoterapeuter til Træningscentret og de midlertidige døgnpladser i Broparken.

Midlerne skal udmøntes i perioden 2018-2021 via en statslig pulje på baggrund af årlige redegørelser fra kommunen. Fra 2022 overgår midlerne til at blive fordelt og udmøntet gennem de generelle bloktilskud.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219