23948sdkhjf

Varde: Demensramte skal have lettere adgang til hjælpemidler

I Varde skal et nyt projekt hjælpe med at forbedre adgangen til hjælpemidler som for eksempel kugledyner eller kædetæpper.

Et nyt projekt i Varde Kommune skal gøre det nemmere for borgere med demens at få hjælpemidler.

Det anslås, at der bor ca. 900 mennesker med en demenssygdom i Varde Kommune. Dertil kommer et stort antal pårørende.

Varde Kommune var blandt de første kommuner i Danmark til at blive erklæret ”Demensvenlig kommune” af Demensalliancen. I dag er der 17 demensvenlige kommuner på landsplan.

Mange personer med demens oplever sansemæssige ændringer som konsekvens af sygdommen. Det kan eksempelvis komme til udtryk ved manglende føling med egen krop eller besvær med at orientere sig i tid og rum. I mange tilfælde kan et hjælpemiddel som for eksempel en kugledyne eller et kædetæppe afhjælpe disse sansemæssige udfordringer. Hjælpemidlerne kan medvirke til, at personen med demens genvinder tryghed, ro og bevidsthed om kroppens grænser og kan dermed skabe en bedre hverdag for den demensramte person.

Det er netop adgangen til disse hjælpemidler, det nye projekt skal hjælpe med at forbedre.

- Med dette projekt håber vi at skabe mere ro og tryghed for vores demensramte borgere og deres pårørende. De her sansemæssige udfordringer er nogle, som borgeren selv kan have svært ved at udtrykke, og derfor kan det ødelægge meget i hverdagen, hvis ikke der kommer den rigtige hjælp, siger formand for Udvalget for Social og Sundhed, Tina Agergaard Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094