23948sdkhjf

Aarhus: Mere omsorg og pleje til døende borgere

Borgere med et stort plejebehov får mulighed for en ekstra times pleje og omsorg om dagen.

I Aarhus får døende med et stort plejebehov og deres pårørende fremover endnu mere hjælp i den sidste tid af livet. Ved at omprioritere midler og forebygge indlæggelser, kan den eksisterende hjælp blive skruet op med en ekstra time om dagen.

- Jeg er glad for, vi kan hjælpe med at skabe en endnu bedre afsked med livet. Vi giver endnu mere omsorg og pleje og forebygger indlæggelser for borgere, som i forvejen har et stort plejebehov. Samtidig tilbyder vi deres pårørende nogle samtaler, som kan hjælpe dem bedre videre i livet, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Ældre Sagen i Aarhus sætter pris på den øgede hjælp: 

- Det er rigtig godt at have fokus på de pårørende samtidig med, at omsorgen for den døende intensiveres. De pårørende får støtte og flere kræfter til at være der for deres døende familiemedlem, og får flere kræfter til selv at komme videre i livet, siger Tove Jørvang, formand, Ældre Sagen Aarhus.

Den ekstra times pleje og omsorg i døgnet vil fordele sig på dag, aften og nat. Det er hjemmeplejen, som indstiller borgere til den ekstra omsorg og pleje og pårørende til støttesamtaler.

Det er anslået, at 250 borgere årligt vil modtage den ekstra pleje og omsorg, og det er borgere, som i forvejen har et omfattende plejebehov.

Det handler om styrket kommunikation og tryghed også i sammenhæng med familien, ekstra tilsynsbesøg og bedre tid ved palliative forløb som for eksempel mundpleje og smertelindring. Pårørende får samtidig tilbud om en indledende og afsluttende samtale, og begge samtaler skal bidrage til at forebygge og hjælpe pårørende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094