23948sdkhjf

Holstebro: Nu bliver Center for Sundhed taget i brug

I dag ankommer de første borgere og ansatte til det nye Center for Sundhed, hvis mål er at skabe bedre kvalitet og oplevelse af sammenhæng i sundhedssektoren gennem forløb tæt på borgernes hverdag.

Nu rykker de første funktioner og sundhedstilbud rykker ind i Center for Sundhed i Holstebro. Centrets mål er at skabe bedre kvalitet og oplevelse af sammenhæng i sundhedssektoren gennem forløb tæt på borgernes hverdag.

Huset vil med tiden rumme ca. 300 ansatte og en bred vifte af kommunale sundhedstilbud, private klinikker, psykiatri - og i 2020 også en række ambulante klinikker for akuthospitalet i Gødstrup. Alt sammen for at for at fremme sundheden og forebygge akut sygdom hos borgere i Nordvestjylland.

- Center for Sundhed i Holstebro bliver et fyrtårn i den nære sundhedsvæsen. Samtidigt med at vi i Danmark får mere og mere specialiseret behandling på de nye store hospitaler, er der også brug for at fastholde og udvikle nære sundhedstilbud og hjælp til selvhjælp tættere på borgeres hjem, siger Jens Kristian Hedegaard, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

En helhedsorienteret indsats

- Center for Sundhed bliver en flot ny ramme, der giver gode muligheder for at udvikle det nære sundhedsvæsen til gavn for patienter i Nordvestjylland, når alle aktørerne samles i et hus. Et godt eksempel på det er det unikke samarbejde, der er skabt omkring borgere med psykisk sårbarhed og psykisk sygdom. Her bliver målet at skabe en mere helhedsorienteret indsats, siger Anders Kühnau, der er regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Centrets administration er allerede på plads i de næsten færdige rammer, og i dag den 22. maj ankommer de første borgere og ansatte fra de nuværende Akut og Midlertidige opholdspladser på Birkehøj i Holstebro. I juni åbner "Psykiatrien i Nordvest" som består af i alt otte ambulante døgnpladser for psykisk syge borgere, og som er blevet til i et samarbejde mellem Region Midtjylland og Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner.

Når alle regionale, kommunale og private aktører efter et par år er på plads, vil huset rumme omkring 24 forskellige sundhedsfaglige funktioner – herunder også akutfunktioner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078