23948sdkhjf

Stuegang på patientens præmisser

Nu går speciallægerne på Regionshospitalet Horsens stuegang i en uge af gangen på de medicinske sengeafsnit.

De medicinske speciallæger går ikke længere stuegang på skift på Regionshospitalet Horsens. Nu går samme læge stuegang i mindst fem hverdage i træk - det betyder bedre patientforløb og tidligere udskrivelser på hospitalet i Region Midt. Det er blandt andre sygeplejerskerne, der har ønsket bedre sammenhæng og mere læring.

Ledende overlæge Thomas Hahn, Medicinsk Afdeling, siger:

- Når den samme læge er med i hele indlæggelsesforløbet, så kan patient og personale bygge videre på den dialog, de har om patientens behandlingsplan fra dag ét. Tidligere skulle de begynde forfra hver eneste dag, og mange patienter følte, de skulle svare på de samme spørgsmål flere gange, siger Thomas Hahn.

Tidligere udskrivelser

Hospitalets medicinske sengeafsnit 2 er lykkedes med at udskrive godt 30 procent af patienterne indlagt i mere end 48 timer før kl. 12 på dagen. Det er betydeligt flere end tidligere.

- Når jeg ser patienterne dag for dag, så kan jeg bedre vurdere, hvornår patienten er i bedring. Det gør det nemmere at planlægge frem i tiden og få forberedt den gode udskrivelse. Jeg sørger f.eks. for at få forberedt epikrisen og afstemt medicinliste dagen i forvejen, hvis jeg ved, at patienten kan komme hjem næste formiddag, siger overlæge Anne Lene Riis.

Hun fremhæver, at den nye struktur også er med til at skabe holdånd blandt personalet, fordi det samme team af speciallæger, reservelæger og sygeplejersker nu bruger mere tid sammen, hvor de kan koordinere opgaverne.

Medicinsk Afdeling vil nu undersøge, om en ugentlig status kan bidrage til yderligere udvikling af konceptet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078