23948sdkhjf

Aarhus: Plejehjem fejrer køkkenombygning

Ældreminister Thyra Frank og rådmand Jette Skive deltager i dag i indvielsen af Plejehjemmet Skelagers nye køkken.

I 2014 satte rådmand Jette Skive en plan om genetablering af køkkener på plejehjemmene i Aarhus i værk. I dag vil hun sammen med ældreminister Thyra Frank fejre den sidste køkkenombygning, som er på Plejehjemmet Skelager.

- Maden simrer og duften spreder sig igen på plejehjemmene i Aarhus. Det har været et langt sejt træk og mit mål fra dag ét som rådmand var, at vi skulle have maden tilbage på plejehjemmene. Det har været dyrt. Det har taget tid. Det har larmet og svinet. Vi har ansat mange nye ernæringsassistenter. Og det har været det hele værd, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

De sidste ni større ombygninger af køkkener, herunder også på Plejehjemmet Skelager, er især sket takket være Sundhed- og Ældreministeriets køkkenpulje til landets kommuner. Puljen var på 425 mio. kr. og Aarhus fik 45 mio. kroner.

- Over hele landet er der blevet bygget eller renoveret omkring 800 køkkener på plejehjem til glæde for ca. 14.000 beboere. Det er et løft for alle beboere vi alle kan glæde os over. Og det er mit håb, at duften af mad især kan hjælpe småtspisende ældre med at få appetitten tilbage, så de undgår utilsigtet vægttab, siger ældreminister Thyra Frank.

Aarhus Kommune og Sundhed og Omsorg har selv afsat midler til ombygningerne og flere ernæringsassistenter, så plejehjemmene kan lave mad fra bunden alle ugens dage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11