23948sdkhjf

Demens: Nyt rådgivnings- og aktivitetscenter i Esbjerg

Det nye center tilbyder anonym støtte, rådgivning og oplysning og er samtidig en klub, hvor mennesker med let til moderat demens kan mødes om selvvalgte aktiviteter sammen med ligestillede i trygge rammer.

Esbjerg Kommune har sammen med Fanø og Varde kommuner oprettet et nyt rådgivnings- og aktivitetscenter, der skal fungere som et møde-, være- og lærested for mennesker, der er ramt af demens, og deres pårørende.

Her kan man komme anonymt og frit og få råd og vejledning om livet med en demenssygdom og hjælp til at håndtere den krise, som sygdommen kan give anledning til. Centret, der har til huse på Esbjerg Sundhedscenter, er også en klub, hvor mennesker med demens har mulighed for at mødes og være sammen med ligestillede i trygge rammer. Det er i høj grad brugerne selv, som skal være med til at definere, hvilke aktiviteter der skal være i klubben.

- Esbjerg vil være en demensvenlig kommune, som skaber bedst mulig livskvalitet for borgere med demens og deres pårørende. Med det nye rådgivnings- og aktivitetscenter, hvor man kan komme uden forudgående visitation, vil vi gerne tilbyde en tidlig og behovsorienteret indsats, der kan være med til at øge livskvaliteten hos borgere med demens og deres pårørende. Jeg håber, at rigtigt mange vil få glæde af det nye tilbud, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Olfert Krog.

Tilbuddet henvender sig især til mennesker med let til moderat demens, som er tidligt i deres demensforløb, og yngre med demens op til 75 år.

Det nye rådgivnings- og aktivitetscenter åbnede i denne uge.

Et tværkommunalt projekt

Esbjerg Kommune har sammen med Fanø og Varde kommuner søgt og fået godt 3,7 millioner kr. til det tværkommunale rådgivnings- og aktivitetscenter fra regeringens og satspuljepartiernes pulje til rådgivnings- og aktivitetscentre for personer med demens og pårørende.

Centret er oprettet som et projekt i samarbejde med Alzheimerforeningen, Ældre Sagen, Aflastningstjenesten, Psykiatrien i Region Syddanmark og Praktiserende Lægers Organisation.

Projektet løber foreløbigt frem til og med september 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5