23948sdkhjf

Ældreministeriet: Millionpulje har givet pote - der er flere hænder i ældreplejen

De 500 mio. kr. til ”Bedre bemanding” sikrer både nyansættelser i ældreplejen og at medarbejderne går op i tid.

Det er en kæmpe udfordring, at plejesektoren medarbejdere i høj grad ikke arbejder i fuldtidsjob, men kun deltid.

Nu tyder noget dog på, at "bemandingspuljen" fra Sundheds- og Ældreministeriet trækker kommunerne i den rigtige retning. Man har nemlig nu opgjort, hvordan kommunerne vil anvende midler fra puljen til bedre bemanding, som blev vedtaget med finanslovsaftalen 2018. Og det ser lovende ud...

I Finanslovsaftalen for 2018 blev der afsat 500 millioner kroner årligt til en bedre bemanding på ældreområdet. Midlerne skal bruges i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger.

Samlet viser opgørelsen, at kommunerne forventer at bruge ca. 40 procent på opjustering af arbejdstiden for nuværende medarbejdere og ca. 60 procent på at ansætte nye medarbejdere.

"I grove tal svarer det til, at der i 2018 samlet set vil blive brugt 300 millioner kroner til nye medarbejdere og 200 mio. kr. til opjustering af de nuværende medarbejderes arbejdstid", lyder det fra ministeriet i en pressemeddelelse, hvori ældreminister Thyra Frank også siger:

- Det er rigtig positivt, at mange har lyst til at arbejde flere timer om ugen. Det viser, at det er helt rigtigt ikke kun satse på at styrke bemandingen i ældreplejen ved at ansætte nye medarbejdere.

Der er stor forskel på, hvordan kommunerne vælger at bruge deres penge, men tallene viser dog, at der stort set er ligelig fordeling af midlerne mellem hjemmeplejen og plejehjemmene.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094