23948sdkhjf

Slagelse: Ny udstilling skal sætte gang i minderne

Slagelse Bibliotekerne har i samarbejde med Pårørendegruppen for Demensramte åbnet udstillingen 'Mit glemte liv'.

Legetøj, sangbøger, skolebøger, fyldepenne og andre små minder fra 40’erne til 60’erne kan være med til at sætte gang i mindere. Ikke mindst hos personer, som ellers kan have svært ved at huske. Derfor har Slagelse Bibliotekerne i samarbejde med Pårørendegruppen for Demensramte åbnet udstillingen 'Mit glemte liv'.

Udstillingen kan ses i Slagelse frem til den 16. juni, hvorefter den rykker til Skælskør fra den 2.-14. juli, og slutter i Korsør fra den 16. juli - 4. august. 

- Målet med at samle de mange minder i en fælles udstilling er at skabe opmærksomhed omkring demens og huskebesvær. Vi er rigtig glade for de mange fine minder, som borgerne har indleveret til udstillingen. De vil uden tvivl vække genkendelsens glæde både på udstillingen, og når minderne efterfølges pakkes ned i erindringskasser, som kan lånes med hjem. Vi håber, at pårørende vil benytte muligheden for at opleve udstillingen sammen med familie, venner eller bekendte, hvor hukommelsen måske er begyndt at svigte, siger formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Ali Yavuz (A), der åbnede udstillingen sammen med lederen af Biblioteker og borgerservice Johan Otte.

En vigtig del af udstillingen er derfor også at forklare de besøgende, hvordan minderne kan hjælpe og gøre en forskel for borgere, som kan have svært ved at huske, så for eksempel pårørende kan lade sig inspirere til at låne en erindringskasse, når udstillingen er slut.

- Når udstillingen er slut pakker vi alle minderne ned i erindringskasser, som man kan låne med sit sundhedskort på præcis samme måde, som man låner bibliotekets øvrige materialer. Derudover så har vi også en del materiale om demens bl.a. også bøger for børn, som har demente bedsteforældre. En del af udstillingen bliver derfor også en litteraturliste over vores øvrige materiale om demens og huskebesvær, som man kan lade sig inspirere til at låne med hjem, siger leder af Biblioteker og Borgerservice Johan Otte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078