23948sdkhjf

I Køge tager robotten selv elevatoren

Den første logistikrobot er sluppet løs på hospitalet i Køge. Her indsamler den erfaringer om robotteknologiens potentiale på hospitalet

Nu kan du møde en robot på gangene på Sjællands Universitetshospital i Køge. Den finder selv rundt på hospitalet, tage elevatoren, manøvrere i trafikken og køre dag og nat. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Robotten er den første logistikrobot i Region Sjælland, og dens første opgave bliver at køre sterilvarer ud til udvalgte afsnit på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Desuden skal den selvkørende robot bruges til at afprøve teknologien i et begrænset miljø over sommeren 2018. Den skal tilvejebringe viden og erfaringer om, hvad teknologien kan, og hvordan robotteknologi kan bruges fremover på hospitalet. 

Fakta om hospitalsrobotten
Mål: 89 x 58 x 35,2 cm

Vægt: 62,5 kg

Trækevne: 300 kg

Hastighed: max 5,4 km/t

Køretid: 10 timer eller 20 km før opladning

Driftschef ser stort potentiale
Ifølge driftschefen på Sjællands Universitetshospital, Johnny Lyngård Petersen, er der flere fordele ved at tænke robotter ind som en del af det manuelle arbejde - nu og i fremtiden: 

- Fordelen ved at anvende en robot til kørsel af varer er, at man minimerer nedslidende arbejde ved at skulle skubbe vogne rundt, når der skal leveres varer. Hertil kommer, at der kan sendes varer afsted oftere samt mere fleksibilitet i leveringstidspunktet.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084