23948sdkhjf

Plejehjem får 9.600 kilo nye danske kartofler

På fredag får plejehjemsbeboere over hele landet serveret nyopgravede danske kartofler og snaps til middagen - det er i år 19. gang i træk, Danmarks Kartoffel Råd beværter mere end 32.000 ældre til 'Danmarks største ældrefest'.

På fredag den 15. juni inviterer Danmarks Kartoffel Råd til 'Danmarks største ældrefest'. Her får beboere på plejehjem over hele landet serveret nyopgravede danske kartofler og snaps til middagen. Der er i år ca. 32.000 ældre, der deltager i 'Danmarks største ældrefest.'

Op til Valdemarsdag bliver der afleveret i alt 1.650 halve flasker snaps til plejecentrene, og lokale kartoffelavlere og -leverandører sørger for, at der kommer nyopgravede kartofler på tallerkenerne. Med et skønnet forbrug på 0,3 kg kartofler til hver person giver det i alt 9.600 kg kartofler.

- Det er virkelig en festlig dag, som mange af vores ældre medborgere ser frem til. Vi får så mange positive tilbagemeldinger om, hvor meget glæde, det skaber ude på plejecentrene, så det er en stor fornøjelse at kunne medvirke til at skabe denne festdag, siger Johs. Nørregaard Frandsen, formand for Danmarks Kartoffel Råd, som står bag arrangementet.

I mange kommuner deltager borgmestre og andre politikere i festdagen, hvor de kommer forbi plejehjemmene og benytter lejligheden til at skåle med beboerne.

Det er i år 19. gang i træk, at Danmarks Kartoffel Råd beværter mere end 32.000 ældre til 'Danmarks største ældrefest.' Ideen opstod, fordi en pårørende til en beboer på et plejehjem i Otterup på Fyn én gang om året plejede at ”smugle” nye, danske kartofler ind til sin mand. Hun gik til Danmarks Kartoffel Råd med den tanke, at der skulle holdes en årlig, landsdækkende fest, hvor ældre over hele landet kunne få glæde af nye kartofler.

Aalborg Akvavit har sponsoreret 800 halve flasker snaps, Flensted-Danika sponsorer i år 400 halve flasker, og Danmarks Kartoffel Råd har sponsoreret 450 halve flasker snaps. Bladkompagniet bidrager også til arrangementet ved kvit og frit at levere snapsen ud til kommunerne i landet. Arrangementet er økonomisk støttet af Kartoffelafgiftsfonden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062