23948sdkhjf

Plejehjem i Solrød får stor sansehave

Den nye have på Plejecenter Christians Have bliver bragt til live som følge af en donation fra Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde (OJD) på 11,5 millioner kroner

Plejecenter Christians Have i Solrød får nu etableret en sansehave på godt 8000 m2, der kommer til at omkranse plejecentret og invitere til livsbekræftende sanseoplevelser henover hele året.

Haven

På de åbne arealer rundt om det samlede byggeri på Plejecenter Christians Have etableres ni forskellige sanse- og aktivitetshaver, der er forbundet med gangstier, som er velegnede til gangbesværede. Det drejer sig om en træningshave, en magnolielund, en musikhave, en skovhave, en urtehave, en strandhave, en udsigtsbakke, en trærute og en aktivitetsbane.

Herudover bliver der etableret et 60 m2 stort orangeri med mulighed for både ophold og spisning.

kilde: Solrød Kommune

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Haven kommer til at bestå af ni forskellige sanse- og aktivitetshaver og et 60 m2 stort orangeri. Derudover kommer der i gårdhaven en ”solplads”, hvor beboere med demens kan færdes frit uden at forvilde sig væk fra området.

Det er landskabsarkitekt Helle Nebelong, der i tæt samarbejde med beboere, pårørende, Ældrerådet og fagfolk inden for plejeområdet, har stået i spidsen for designet af sansehaven. Hun er begejstret over den høje kvalitet i projektet og ikke mindst havens størrelse.

- Mig bekendt findes der ikke en lignende have af samme kvalitet og størrelse andet sted i Danmark. Det er et ganske unikt projekt, der sætter en helt ny standard for udearealer omkring et plejecenter, siger hun.

Kæmpe donation

Haven bliver bragt til live som følge af en særdeles gavmild donation fra Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde (OJD) på hele 11,5 millioner kroner.

- Vi er dybt, dybt taknemmelige for, at Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fonde giver os muligheden for at tilbyde vores beboere på Christians Have så pragtfulde omgivelser. I denne sammenhæng er tak kun et fattigt ord, siger Niels Hørup, borgmester i Solrød Kommune.

Også formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, Ivar Haugaard-Hansen, er både ydmyg og taknemmelig over Annie og Otto Johs. Detlefs´ Fondes store engagement i Solrød Kommune, som skaber unikke muligheder for beboerne på plejecentret.

- Der er ingen tvivl om, at sansehaven bliver en drømmehave, som kommer til at øge livskvaliteten for beboerne på Christians Have, siger han.

Frivillige kræfter

Solrød Kommune har i aftalen med OJD forpligtet sig til at vedligeholde sansehaven og det store orangeri i minimum 20 år. Men kommunen vil også meget gerne engagere frivillige kræfter til at være en del af sansehaven og dens mange muligheder.

- Vi ved fra andre institutioner med sansehaver, at de har stor glæde af at have tilknyttet en gruppe frivillige, der dels kan hjælpe med havearbejdet, men som også kan være behjælpelig med at arrangere aktiviteter for beboere i haven, siger Ivar Haugaard-Hansen og fortæller, at de første interesserede frivillige allerede har meldt sig på banen, og at han håber, at flere vil byde ind på det frivillige arbejde.

Der er planlagt indvielse af haven den 7. maj 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109