23948sdkhjf

Forsker: Lille indsats nedsætter smerter hos plejepersonale

Medarbejdere oplever færre smerter, når leder og medarbejder jævnligt taler om det, der er udfordringerne i hverdagen, viser ny ph.d.-afhandling.

En stor andel af social- og sundhedsansatte oplever smerter i muskler og led. En ny ph.d. viser, at smerterne kan reduceres ved at styrke Health Literacy på arbejdspladsen - også kaldet forebyggelseskompetence. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Kort fortalt bygger indsatsen på 2 x 3 timers undervisning, hvor ledere og medarbejdere hver især klædes på til at kommunikere om arbejdsmiljø og smerter samt til at foretage justeringer i forhold til medarbejdernes arbejdsmiljøudfordringer. Derefter påbegyndes dialoger en gang om måneden mellem den enkelte medarbejder og leder.

Metoden har været afprøvet på seks plejecentre,

- Da vi startede indsatsen, var jeg i tvivl om, hvorvidt denne relativt lille indsats ville være tilstrækkelig til at reducere medarbejdernes smerter. Selv om arbejdspladserne kun holdt dialogmøder i gennemsnit hver sjette uge, så vi en effekt i form af færre smerter. Det overrasker mig lidt, at der skal så lille en arbejdsmiljøindsats til, før medarbejderne oplever, at smerterne reduceres, siger postdoc Anne Konring Larsen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som står bag ph.d.-afhandlingen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078