23948sdkhjf

Rejsegilde for sygehus i Aalborg

Fem år efter byggeriet blev sat i gang, fejrede Region Nordjylland rejsegilde for landsdelens største byggeri til dato

Den store krans var fundet frem, da Region Nordjylland onsdag holdt rejsegilde for supersygehuset i Aalborg Øst.

Sygehuset, der ventes at stå færdigt i 2021, er det største byggeri nogensinde i Nordjylland, har en beregnet pris på 4,8 milliarder kroner og kommer til at rumme 581 senge.

- Det er en mærkedag for projektet og for de mange mennesker, der har arbejdet på det. Vi har gravet flere hundredetusinde kubikmeter kridt væk for at lave de fundamenter, der holder bygningen, og det er stort, at vi er kommet derfra, til der vi er i dag, siger byggeriets projektdirektør, Niels Uhrenfeldt.

Nyt Aalborg Universitetshospital

Region Nordjylland bygger et nyt universitetshospital på 170.000 kvadratmeter (inklusiv serviceby). Hospitalet opføres i Aalborg Øst på et område vest for Hadsund Landevej. Budgetrammen er 4,875 mia. kroner.

Totalrådgiver på projektet er konsortiet Indigo, som udgøres af Link Arkitektur, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan, Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp samt underrådgiverne Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard og Kirstine Jensens Tegnestue. 

Byggeriet af det nye universitetshospital gør det mulig at samle de fleste af de funktioner, som i dag ligger på Aalborg Universitetshospital. De nyeste bygninger, Medicinerhuset og Onkologibygningen, skal dog fortsat bruges en årrække til ambulante funktioner.

Der vil i løbet af en årrække også blive bygget nyt til Psykiatrien, en serviceby til at understøtte driften af det nye universitetshospital og Psykiatrien, Onkologi (kræftbehandling) samt faciliteter til det sundhedsvidenskabelige fakultet på AAU.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095