23948sdkhjf

Ny formand til fremtidens sygeplejersker

25-årige Kamilla Kjeldgaard Futtrup overtager posten 1. juli.

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) har fået ny formand. Hun hedder Kamilla Kjeldgaard Futtrup, er 25 år og overtager posten pr. 1. juli.

Det bliver et formandskab, hvor to-procentsbesparelser, en SU der er under pres og stressede studiekammerater kommer på dagsordenen.

Men den nyvalgte formand er klar. Hun mener, at man på uddannelsesstederne og fra politisk side undervurderer, at de studerende er nøglen til fremtiden.

- Sygeplejestuderende er forudsætningen for fremtidens sundhedsvæsen, men det negligerer man ved at trække reformer og besparelser ned over hovederne på os. Jeg er godt træt af, at godt studiemiljø, vejledertid og SU bliver italesat som nogle luksusgoder, som de studerende ikke fortjener. Konsekvenserne af nedskæringer og besparelser er frafald, stress og mangel på kvalitet i vores uddannelse. Det er ikke kun i fremtiden. Vi ser konsekvenserne nu og her, siger Kamilla Kjeldgaard Futtrup.

25-årige Kamilla Kjeldgaard Futtrup mangler bacheloren for at kunne sætte sygeplejenålen på brystlommen og kalde sig sygeplejerske. De sidste tre år har hun været sygeplejestuderende på Københavns Professionshøjskole (tidligere Metropol). Men nu dedikerer hun et år til at være formand for de sygeplejestuderende.

Det var blandt andet forårets overenskomstforhandlinger og sammenholdet omkring det, der var med til at give hende blod på tanden til at kaste sig ud i det fagpolitiske arbejde på fuld tid. Og det er også i samarbejdet med andre organisationer, at hun kan se potentialer.

- Vi står sammen for at finde løsningerne og sammen om at gøre dem til virkelighed, understreger Kamilla Kjeldgaard Futtrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099