23948sdkhjf

Plejehjemmets nye skovhave får beboere på benene

På Lollandshus har en ny skovhave givet bedre muligheder for at komme ud i naturen som en del af hverdagen.

På plejehjemmets Lollandshus i Aalborg har man netop indviet en ny skovhave med planter, stier og træhytte.

Den nye skovhave er etableret som del af initiativet Bedre Ældreliv på Plejehjem, som skal understøtte rehabiliterende aktiviteter, der kan motivere den enkelte beboer på Aalborg Kommunes plejehjem til at være så aktiv som muligt både fysisk og socialt.

I haven er der plantet 300 buske og blomster, og der er anlagt stier og terrasser, som inviterer til bevægelse.

- Beboerne går rundt på stierne og kigger i haven, og det vil sige, at de får mere bevægelse, end de gjorde tidligere. Før kom de og satte sig udenfor huset, og så var det dét, men nu går de naturligt en tur i haven, fortæller plejehjemsleder Tina Olsen.

Den nye skovhave er designet efter beboere og medarbejderes behov og ønsker. Og personalet er kommet med blomster hjemmefra, som de sammen med beboere, pårørende og frivillige har plantet i haven. Plejehjemmets naboer har været en aktiv del af at få haven etableret, og de er det faktisk stadigvæk, for de kommer fra tid til anden og hjælper med at luge lidt i haven sammen med beboerne.

Plejehjemmet har også fået et skovhus med rå træbjælker og fliser udenfor. 
- Nu har vi været velsignet med godt vejr, siden skovhuset kom op, men vi forestiller os, at når det bliver dårligt vejr, så vil der være beboere, der naturligt vil gå ned i skovhuset og være, siger hun.

Hvad har skovhaven givet af nye muligheder? 
- Den har givet bevægelse og nogle sanseindtryk, og den har givet noget personalet og brugerne kan være sammen om. Haven betyder også, at vores beboere mødes på tværs af vores huse, vi har tre huse, og normalvis kendte beboerne ikke hinanden særlig godt, men nu kender de hinanden, for nu mødes de i haven, fortæller Tina Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422