23948sdkhjf

500 SOSU-hjælpere får en ny efteruddannelse

Uddannelsen skal gøre SOSU’erne bedre til at udnytte den nyeste teknologi til at gøre hverdagen lettere for de ældre i København.

Ny efteruddannelse skal klæde Københavns Kommunes social- og sundhedshjælpere bedre på til at bruge velfærdsteknologi i deres arbejde - både for at lette arbejdet med især også for at gøre de ældre mere selvhjulpne eksempelvis med påkædning, madlavning og andre praktiske gøremål.

 - Vores SOSU-hjælpere kender de ældre borgere rigtig godt, og de er rigtig gode til at spotte, hvad de ældre har behov for af hjælp. Når det gælder den nyeste teknologi indenfor hjælpemidler er det derfor vigtigt, at det netop er dem, som får den største viden på området. Derfor bliver SOSU-hjælperne tilbudt den her efteruddannelse, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Erstatter ikke varme hænder
Borgmesteren understreger, at teknologien ikke kan erstatte de varme hænder, som er den primære kontakt, men kommunen skal følge med udviklingen.

- Målet er, at de kan spotte hvem der kan have gavn af hvilke hjælpemidler, og så få hjælpemidlerne introduceret i de ældres hverdag. Jeg er stolt af, at vi i København kan give vores medarbejdere det her faglige løft. Og samtidig gør vi hverdagen lettere for mange ældre mennesker”, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Naturligt teknologisk skridt
Københavns Kommune har gennem de sidste par år haft et stort fokus på at understøtte borgerne i at klare sig selv bedre i hverdagen, og brug af teknologi er et naturligt videre skridt i den retning.

Efteruddannelsen er en del af en ny satsning i kommunen, som hedder ’Velfærdsteknologisk Akademi’, og er en forlængelse af det generelle fokus kommunen har på at gøre borgerne så selvhjulpne som muligt.

Efteruddannelsen består af fire moduler, hvor første modul er i fuld gang. Meningen er, at medarbejderne løbende kan bygge moduler oven på. 75 social- og sundhedshjælpere har nu været igennem modul 1, og flere af deltagerne fortæller, at de bruger deres nye viden til at tale om hjælpemidlerne med de borgere, de kommer hos i hjemmeplejen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078