23948sdkhjf

Operationer må aflyses på splinternyt supersygehus

Aarhus Universitetshospital har problemer med at få de nyindflyttede kirurgiske afdelinger til at fungere.

Vandskade, for få instrumenter, flyverust i rene operationssæt, en sterilcentral, der ikke fungerer, og et personale, der ikke får tid til at træne i nye omgivelser.

Listen er lang over Aarhus Universitetshospitals problemer med at få de nyindflyttede kirurgiske afdelinger til at fungere på supersygehuset i Skejby.

Det viser en redegørelse, som hospitalet har sendt til Region Midtjylland.

70 planlagte ortopædkirurgiske operationer er aflyst. Én af dem ramte Joan Kjær fra Hasselager, som skulle have nyt knæ.

- Jeg blev lidt overrasket og selvfølgelig ked af det, siger hun til DR P4 Østjylland.

Joan Kjær var til informationsmøde om sit nye knæ den 5. juni. Dagen efter blev operationen aflyst.
Til gengæld gik der kun få dage, før hun i stedet blev henvist til en operation på privathospitalet Aleris Hamlet, så hun er som sådan ikke utilfreds med forløbet.

Men hun undrer sig.

- Jeg tænker, at de skulle have været helt sikre på, at operationsstuerne var klar, før de flyttede ud, siger Joan Kjær.

- Det er lidt komisk, at de ikke er helt sikre på, at de må bruge operationsstuerne, selvom de har kaldt folk ind. Træls! For nu at sige det på jysk.

Joan Kjær er ikke den eneste, der undrer sig. Carsten Kissmeyer (V), der er næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, undrer sig også over, hvordan et helt nyt supersygehus kan have den slags problemer.

- Vi anerkender, at et hospital af den størrelse som i Skejby er ekstremt komplekst, men når det er sagt, er det jo også ting, man har bygget mange gange før, så man kan også sige, at vi undrer os, siger han til DR P4 Østjylland.

- Man undrer sig over, at helt almindelige ting som sterilcentral og et ventilationssystem til en operationsstue bliver lavet på en måde, så det ikke fungerer. Det er ikke godt, slår han fast.

Det er ikke første gang, der er problemer på universitetshospitalet. Det har både har været ramt af ændringer i afdelingernes placeringer og forsinkelser undervejs i byggeriet på grund af skimmelsvamp og operationsstuer, der skulle bygges om.

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg erkender, at situationen ser broget ud på papiret, men henviser til, at det er en historisk stor flytning, der har været i gang til det nye supersygehus, og at eksempelvis en vandskade ikke kan forudses.

- Det er kombinationen af en række ting, der har ramt os her. Det er en opgave, vi via god ledelse skal få på plads hurtigst muligt. Og det er bestemt på vej, siger han og beklager de aflyste operationer.

- Det er 70 patienter i alt. Det er uheldigt for dem, men vi har 100.000 indlæggelser om året, så det er en relativt lille del, siger han til DR P4 Østjylland.

Nu er der indkøbt ekstra instrumenter og 100 nye instrumentvogne, så personalet ikke skal hen i den anden ende af hospitalet for at få fat på sterile instrumenter, og der er hyret ekstra personale til at sørge for, at der er nok sterile instrumenter.

Han fortæller, at den endelige regning ikke er gjort op endnu, men at regningen vil blive håndteret internt på sygehuset, og ikke vil få betydning for personalet.

- Der vil være en pukkel af patienter, som skal ind i løbet af efteråret, og derfor vil der komme et pres på vores aktiviteter, og derfor vil der komme en regning, men jeg forventer ikke, at den bliver stor.

Hospitalsdirektøren understreger samtidig, at patientsikkerheden på intet tidspunkt har været i fare.

- Patientsikkerhed er det, der står forrest hver eneste dag, og der er ikke nogen, der har været involveret i noget, der på nogen måde kompromitterer patientsikkerheden, slår han fast.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11