23948sdkhjf

Demensuge på vej i Randers

I forbindelse med Demensugen vil der bl.a. blive arrangeret en middag for mennesker med demens og deres pårørende, og der vil være forskellige foredrag med temaet demens.

Den internationale Alzheimerdag bliver altid markeret i Randers, men i 2018 bruger Randers Kommune anledningen til at sætte særlig fokus sygdommen med en Demensuge i uge 38.

Som demensvenlig kommune arbejder Randers Kommune for, at ingen skal være alene med demens. Der er blandt andet fokus på, at opmærksomhed på og viden om demens kan være med til at bygge bro og skabe fællesskaber, der kan medvirke til et bedre liv for mennesker med demens og deres pårørende.

- Som i de forløbne år bakker vi op om Huskedagen d. 21. september, men denne gang bruger vi anledningen til at arrangere en hel uge med fokus på demens. Formålet er at skabe mulighed for læring og samvær, mens vi samtidig arbejder for at udbrede kendskabet til demensvenlige tilbud i Randers Kommune, siger demenskonsulent Helle Sahl.

Demensugen er arrangeret i et tæt samarbejde med den lokale demensalliance, der er sammensat på tværs af Alzheimerforeningen, ÆldreSagen, Randers Bibliotek, Randers Naturcenter, Museum Østjylland og omsorgsområdet i Randers Kommune.

Programmet for Demensugen i uge 38 bliver løbende offentliggjort og endeligt udgivet i august, men arrangørerne afslører allerede nu, hvad der blandt andet bliver indbudt til.

- Man kan for eksempel deltage i en musikcafé på Randers Bibliotek eller være med til et generationsmøde i Huset Nyvang. Der bliver også arrangeret en middag for mennesker med demens og deres pårørende, og for de naturinteresserede er der aktiviteter med Naturhøjskolen på Randers Naturcenter. Desuden arrangerer vi forskellige foredrag med temaet demens, fortæller Helle Sahl.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094