23948sdkhjf

16 nye pladser til rehabilitering i Aarhus

Ny rehabiliteringshøjskole skal hjælpe svækkede borgere til mere overskud og aktiv livsstil, så de kan blive mere selvhjulpne.

Når sygdom rammer især ældre mennesker, opstår der hurtigt behov for pleje og praktisk hjælp. Men nogle borgere kan ved hjælp af god genoptræning blive mere selvhjulpne, blive i egen bolig og fastholde en hverdag med mange gøremål.

Derfor tilbyder en ny rehabiliteringshøjskole i Aarhus nu plads til 16 aarhusianere på et forløb, hvor de genvinder flere færdigheder.

- Du kan være ramt af manglende livslyst efter en større operation eller et sygdomsforløb, hvor du har mistet muligheden for selv at tage fat. Kan vi hjælpe borgere til at blive mere selvhjulpne frem for at øge pleje og praktisk hjælp, er indsatsen det hele værd, for så får folk en øget livskvalitet, siger Susanne Elbrønd Madsen, der er leder af Rehabiliteringshøjskolen Vikærgården.

Derudover vil højskolen i en forsøgsperiode også tilbyde ægtepar hjælp, hvor den ene part er ramt, og de kan så træne sammen og øge muligheden for at kunne blive sammen i egen bolig.

Der er plads til 16 borgere, to stuer vil være til ægtepar, og et forløb vil vare i maksimum fem uger.

Et fællesskab

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, er glad for det nye tilbud.

- For mig er det vigtigste, at du kan få hjælp til at kunne blive i eget hjem så længe som muligt. Det handler om mere værdighed og liv, når du i det daglige kan handle ind og lave mad og fastholde en tilværelse med sociale aktiviteter, siger hun.

Deltagere skal være indstillede på at indgå i et fællesskab med andre borgere i samme situation, have lyst til at være sociale og udvikle sig personligt. Opholdet på højskolen indeholder ikke mere pleje og praktisk hjælp end man får hjemme. Tværtimod får folk undervisning og genoptrænes til mere uafhængighed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094