23948sdkhjf

Vejle starter nye kurser for pårørende

Målet med kurset er, at deltagerne lærer at passe på sig selv, så de kan blive ved med at være en støtte for den syge - uden at brænde ud.

Da Henriette fik en blodprop væltede familiens hverdag. Peter, hendes mand, var nødt til at holde styr på alle lægeaftaler, sygehus og møder med kommunen. Det var et stort pres - en periode med rigtig meget stress og bekymring, hvor Peter følte, at han stod alene med ansvaret samtidig med at skulle passe sit arbejde.

- Historien om Peter opsummerer det, vi har hørt fra de mange pårørende, vi har talt med, fortæller sygeplejerske Mette Bergsøe fra Sundhedscenter Vejle.

Hun har stået i spidsen for en undersøgelse af pårørende, som danner baggrund for to nye pilot-kurser, der kommer til at køre fra september. Deltagerne mødes en gang i ugen i to-tre timer. 

- Der er et enormt pres på de pårørende, der fuldstændig tilsidesætter sig selv for at være der for den, de har kær. Derfor vælter rigtig mange. Målet med kurset er, at deltagerne lærer at passe på sig selv, så de kan blive ved med at være en støtte for den syge - uden at brænde ud, for eksempel huske at tage sig tid til at lave ting, som giver energi og overskud, siger ergoterapeut Merete Bennedsen, der også har været med til at lave undersøgelsen.

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune har givet penge til de to kurser, der skal evaluereres næste år. Herefter vurderer udvalget, om kurserne skal fortsætte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078