23948sdkhjf

Mand med mæslinger kan have smittet i Københavns Lufthavn

Flere kan være smittet, da en mand landede i Københavns Lufthavn med mæslinger efter ferie i Filippinerne.

En dansker, der mandag landede i Københavns Lufthavn, var smittet med mæslinger og kan muligvis have smittet andre i lufthavnen.

Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Manden ankom mandag cirka klokken 8.30 til lufthavnen efter en ferie til Filippinerne, og cirka en time senere forlod han lufthavnen og tog en taxa direkte på sygehuset.

Statens Serum Institut vurderer, at han har været smitsom fra sin rejse fra Manila over Hongkong til Københavns Lufthavn.

Hvis man har været i lufthavnens transitområde, bagageudleveringsområde eller ankomsthal i tidsrummet 8.30-9.30 mandag, kan man derfor være udsat for smitte.

Hvis man ikke er vaccineret med MFR-vaccinen eller har haft mæslinger, bør man henvende sig til sin læge for at få vurderet, om man kan tilbydes behandling for at forhindre eller mildne sygdommen.

Mæslinger er en yderst smitsom sygdom, og den viser sig ved feber, forkølelse og overfølsomhed over for lys. Efter tre-fire dage ses et udslæt, som begynder i ansigtet og bevæger sig ned over kroppen. De fleste kommer sig helt og vil ikke have men efter infektionen.

Statens Serum Institut har haft kontakt til flyselskabet for få passagerlister efter mandens flyvninger.

Passagerer, der bor i Danmark, vil derfor blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed. Andre passagerer vil blive advaret via sundhedsmyndighederne i deres hjemland.

Ifølge Statens Serum Institut var mæslinger tidligere en meget hyppig børnesygdom i Danmark med tusinder af tilfælde om året, men efter at MFR-vaccinen blev indført i 1987, faldt antallet drastisk.

Sidste år var der således kun fire bekræftede tilfælde af sygdommen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08