23948sdkhjf

Demensfællesskabet Lillebælt slår dørene op

Det nye center for personer med demens og deres pårørende tilbyder åben, anonym rådgivning, netværk med ligesindede og andre aktiviteter.

Fredericia og Kolding Kommuner fik sidste efterår 2.529.000 kr. fra Sundhedsstyrelsen til et rådgivnings- og aktivitetscenter for mennesker med demenssygdomme og deres pårørende. Nu har centret slået dørene op på sundhedshuset i Fredericia.

Det skriver Fredericia Kommune på sin hjemmeside.

Det nye center, Demensfællesskabet Lillebælt, tilbyder åben, anonym rådgivning, netværk med ligesindede og andre aktiviteter. I centret er man velkommen, hvis man er pårørende, ven, nabo eller har en demenssygdom. Demensfællesskabet er tænkt som et center, hvor fagpersoner, frivillige, kommune, foreninger, pårørende og de demensramte selv mødes og arbejder sammen om den gode sag. Der skal blandt andet uddannes frivillige rådgivere henover sensommeren og efteråret til at hjælpe med samtaler, ligesom kommunens demenskonsulenter vil være tilstede i den åbne rådgivning.

Demensfællesskabet Lillebælt er et partnerskab mellem Fredericia og Kolding Kommune. Derudover har de to kommuner en lang række interessetilkendegivelser fra: Middelfart Kommune, Region Syddanmark, Psykiatrien på Sygehus Lillebælt, geronto-psykiatrisk team, Center for kommunikation og velfærdsteknologi, Syddansk Universitet, UCL, SOSU-skolerne, Kolding Designskole, Alzheimerforeningen, Frivilligcenteret Fredericia, Ældre Sagen, Skt. Georggilderne, Fredericia Idrætshøjskole, Røde Kors og Rema 1000
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094