23948sdkhjf

DTU: Industrien tager godt imod vores nye teknologisatsning

Reorganisering på DTU styrker DTU Danchip

DTU meddelte før sommerferien, at man samler tæt ved 300 forskere, som arbejder med sundhedsteknologi, i et nyt og fokuseret institut, DTU Sundhedsteknologi. Reaktionerne fra industrien, potentielle samarbejdspartnere og internt har været positiv, lyder det nu. 

- Det, vi kan se, er, at vi med et øget fokus på sundhedsteknologi udfylder et hul i det regionale økosystem, og det har åbnet for ny dialog med en række eksterne interessenter. Såvel KU Sund som Region Hovedstaden og Region Sjælland har udtrykt sig positivt om DTUs nye initiativ, siger prorektor Rasmus Larsen. 

Prorektor har store forventninger til det nye institut for sundhedsteknologi og understreger samtidig, at DTU fortsat lægger vægt på at styrke forskningsgrupper på andre dele af DTU, som også har fokus på sundhedsområdet.

DTU Danchip styrkes
Oprettelsen af DTU Sundhedsteknologi giver DTU mulighed for at reorganisere på flere andre institutter, som kommer til at modtage forskningsgrupper og dermed skabe andre styrkede og fortættede forskningsfaglige miljøer. Det gælder blandt andet på DTU Fysik. 

Også DTU Danchip modtager flere forskningsgrupper, som i dag har et tæt samarbejde med centeret, og også her tager direktøren godt imod udmeldingen. 

- Vi glæder os til at modtage forskningsgrupper fra DTU Nanotech efter nytår og dermed blive en mere integreret del af forskningen på DTU og tage del i uddannelsen af nye studerende, siger Jörg Hübner, direktør DTU Danchip. 

På DTU Bioengineering, som beskæftiger sig med områder, der er nært beslægtet med det kommende institut for sundhedsteknologi, er der både forskningsgrupper, der forlader instituttet, og nye, der kommer til.

Det nye institut
DTU Sundhedsteknologi oprettes per 1. januar 2019. 

Oprettelsen af det nye institut medfører, at DTU Nanotech og DTU Bioinformatik opløses, og at store del af disse institutter indgår i DTU Sundhedsteknologi sammen med forskningsgrupper fra DTU Elektro, DTU Compute og DTU Bioengineering. 

I visionen for DTU Institut for Sundhedsteknologi hedder det blandt andet, at DTU Sundhedsteknologi skal levere teknologi, der påvirker folkesundheden og trivsel. DTU Sundhedsteknologi leverer innovation, ny viden og medarbejdere til dansk industri og gør det muligt at opbygge nye eksportmarkeder for højteknologiske sundhedsteknologier og lægemidler til gavn for det danske samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126