23948sdkhjf

Nyt netværk skal bane vej for Virtual Reality i sundhedssektoren

Hammel Neurocenter og VihTek vil samle aktører, der arbejder med Virtual Reality inden for rehabilitering og pleje, i et fælles netværk.

Hammel Neurocenter, Region Midtjylland og VihTek - Videncenter for velfærdsteknologi, Region Hovedstaden er gået sammen om at samle danske aktører, der arbejder med virtual reality (VR) inden for rehabilitering og pleje i sundhedsvæsenet.

Selvom VR bliver spået en stor fremtid inden for sundhed, er der relativt få aktører i Danmark, som arbejder med VR inden for dette felt. Derfor er samarbejde og videndeling oplagt på tværs af offentlige institutioner og private udviklere, skriver VihTek i en pressemeddelelse.

Nationalt netværk

Hammel Neurocenter og VihTek arbejder med Virtual Reality inden for rehabilitering og undersøger hvordan teknologien kan bruges på hospitaler. Virtual Reality er et nyt forskningsområde og der er fortsat ganske få erfaringer fra praksis. Derfor etablerer de to parter et nationalt netværk for at samle erfaringer og dermed øge hastigheden for anvendelsen af teknologien i sundhedssektoren.

VR-Temadag

Hammel Neurocenter og VihTek afholder fredag den 21. september en VR-temadag på Rigshospitalet Glostrup med det overordnede formål at samle interessenter der har, eller gerne vil have, erfaring med VR inden for rehabilitering og pleje i Danmark i et fælles netværk. På temadagen deltager virksomheder, kommuner, hospitaler og universiteter, og her vil 12 oplægsholdere fortælle om deres erfaringer med Virtual Reality.

Læs mere om temadagen her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.297