23948sdkhjf

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre.

Nu skal der oprettes en vidensbank under Sundheds- og Ældreministeriet for kommunale cases vedrørende mad, måltider og ernæring til ældre. Det nye initiativ skal bidrage til at forbedre ældre menneskers ernæringstilstand, livskvalitet og sundhed.

Formålet med vidensbanken er, at højne kvaliteten af mad og måltider til ældre ved, at kommuner, institutioner og andre aktører kan blive inspireret og lære af hinandens positive erfaringer på området.

Hvorfor er det vigtigt at få delt de gode erfaringer på området?

- Vi ved, at maden giver både livskvalitet og energi til vores ældre. Rundt omkring i hele landet er en masse gode eksempler på, hvordan mad og måltidet kan skabe livskvalitet og energi hos den enkelte. Den viden får vi nu med dette initiativ mulighed for at systematisere og dele. Det er så utrolig vigtigt fordi, at god mad og rammerne om det gode måltid skaber appetit og livskvalitet for vores ældre borgere, siger ældreminister Thyra Frank til Magasinet Pleje.

Det forventes, at vidensbanken lanceres i begyndelsen af 2019.

Fakta

Projektet har et samlet budget på otte millioner kroner og finansieres med 800.000 kroner i 2018, 2,2 millioner kroner i 2019, 2,6 millioner kroner i 2020 og 2,4 millioner kroner i 2021.

Inspiration og gode erfaringer

- Den nye vidensbank er for mig en vision om, at vi kan lære af hinanden - og dermed gøre det endnu bedre for vores ældre borgere. Derfor er målet, at vidensbanken skal være et sted, hvor brugerne ved, at de kan finde inspiration, men også et sted, hvor de har lyst til at dele deres gode erfaringer. Det sikrer vi nu ved, at de udvalgte cases bliver kvalitetssikret, beskrevet og illustreret professionelt og at vidensbanken løbende opdateres, fortæller Thyra Frank.

Vidensbanken skal drives og kvalitetssikres af Sundhedsstyrelsen under Sundheds- og Ældreministeriet.

Det er tanken, at vidensbanken skal bygge videre på tidligere erfaring med Bedremåltider.dk.

Du kan læse mere om den nye vidensbank i den kommende trykte udgave af Magasinet Pleje, der udkommer den 24. august.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094