23948sdkhjf

Stor fællesspisning mod ensomhed i Odense

Beboere fra kommunens plejecentre er inviteret i Kongens Have på fredag.

I Odense kommune er man optaget af, hvordan man sammen kan skabe fællesskaber og mindske ensomhed i samfundet. For at sætte fokus på emnet har Center for Mental Sundhed været tovholder på at arrangere en stor fællesspisning i Kongens Have under Blomsterfestivallen fredag den 17. august. Det er gratis og alle er velkomne.

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell glæder sig over at få ensomhed på dagsordenen:

- Når vi vælger at sætte fokus på ensomhed gennem fællesspisning, så er det ikke tilfældigt. Måltidet er det perfekte symbol på fællesskab og samvær. Måltider bringer mennesker sammen! Så på fredag spiser vi sammen på tværs af generationer, venskaber og familie. Vi har allerede inviteret både skolebørn og ældre fra vores plejecentre og håber desuden på, at en masse odenseanere vil sætte sig ind og være med, siger han.

Om arrangementet

Arrangementet bliver til i samarbejde med Peer to Peer, OK AKTIV, KFUM Socialt Arbejde Odense, Byens Køkken, Odense Blomsterfestival og Center for Mental Sundhed.

Initiativet støttes økonomisk med 10.000 kr. af FOLKEBEVÆGELSEN MOD ENSOMHED/ Nordea.

En indgang til fællesskab

Borgmester Peter Rahbæk Juel åbner arrangementet:  

- Blomsterfestivalen og byens mange andre festivaler er jo i deres natur en indgang til fællesskab og gode oplevelser. Men det er ikke lige let for alle mennesker at blive en del af de festligheder. For ikke alle har nogen at gå ind i fællesskabet med. Derfor er det en oplagt at bruge Blomsterfestivalen til at sætte fokus på ensomhed. For vi har ikke en god festival, hvis nogen står udenfor og må nøjes med at se på, at andre holder en fest, lyder det fra borgmester Peter Rahbek Juel.

Arrangementet foregår fredag den 17. august mellem kl. 11:00-15:00 i Kongens Have.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079