23948sdkhjf

Nyt tilbud til yngre med demens startes op i Haderslev

Projektet starter op på forsøgsbasis og skal i første omgang køre i halvandet år.

Haderslev Kommune er på vej med et nyt tilbud til yngre personer med demens og deres familier.

Før sommerferien modtog kommunen godt 500.000 kroner fra Sundhedsstyrelsens pulje 'Flere og meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt støtte til yngre med demens', og sammen med 445.000 fra det kommunale budget og et godt og nært samarbejde med Frivillighedscentret, Ældre Sagen og Alzheimerforeningen, bliver det i efteråret til et nyt tilbud, KILDEN. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Lige nu søger vi en medarbejder, der skal stå for at tilrettelægge tilbuddet. Vi har rigtig mange idéer til aktiviteter, der skal sættes i søen, og så vil vi også sørge for, at der bliver mulighed for samtaler i en eller anden form, som vi ved, både den demente og de pårørende kan have stor glæde af, siger Anne Andersen, der er leder af Klinisk Forebyggelse i Haderslev Kommune.

Brug for andre tilbud

Tilbuddet adskiller sig fra kommunens øvrige tilbud til mennesker med demens ved at være rettet mod yngre personer med en demenssygdom.

- Mange yngre demente føler sig sat i bås med ældre mennesker, men man er jo netop ikke blevet gammel, fordi man lider af demens, man er blevet syg. Derfor er det nogle andre tilbud, man har brug for, da ens livssituation ofte er en helt anden, siger Anne Andersen.

Frivillige organisationer støtter op

- Jeg er rigtig glad for, at vi med midler fra Sundhedsstyrelsens pulje kan starte projektet op. Det er vigtigt, vi har et tilbud, der er målrettet den yngre gruppe af demente, så de kan få den nødvendige støtte. Samtidig glæder jeg mig over, at vi har hele tre frivillige organisationer, der vil støtte op om projektet, så vi kan trække på deres viden og erfaringer på området, siger formand for Voksenudvalget i Haderslev Kommune, Holger Mikkelsen.

Projektet starter op på forsøgsbasis og skal i første omgang køre i halvandet år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079