23948sdkhjf

X-formet sundhedscenter indviet i Haderslev

Sundhedscentret omfatter godt 5.000 kvadratmeter og rummer en række kommunale og regionale tilbud.

- Jeg tør godt kalde det en glædens dag. I høj grad for borgerne i Haderslev, men selvfølgelig også for Region Syddanmark og Haderslev Kommune. Nu har vi for fremtiden et sundhedscenter, hvor borgerne vil opleve et sundhedsvæsen, der er nært på dem og deres hverdag. Det er et sted, hvor vi har samlet en lang række tilbud, som sikrer en tryg og sammenhængende behandling for borgerne.

Det var ordene fra regionsrådsformand Stephanie Lose (V), da det nye Sundhedscenter Haderslev blev indviet med klapsalver torsdag i sidste uge.

Sundhedscentret på Clausensvej omfatter godt 5.000 kvadratmeter og rummer en række kommunale og regionale tilbud. Centret er fra starten fyldt op til sidste kvadratmeter.

Region Syddanmark er flyttet ind med lokalpsykiatri, jordemodercenter, vagtlæge, røntgen, mens der i kommunalt regi er etableret sundhedspleje, sygeplejeklinik, brugerhus, misbrugscenter, socialpsykiatri, træning og forebyggelse.

Derudover er der blevet plads til træningsrum, mødefaciliteter og køkken samt en ørelæge, en børnespeciallæge, en fodklinik og et privatpraktiserende lægehus.

- Det helt særlige ved Sundhedscenter Haderslev er, at det er et center med særligt fokus på mental sundhed. Vi samler alle kommunens sociale dagtilbud samt alle regionens ambulante psykiatriske behandlingstilbud til mennesker med sindslidelser. Vi har store forventninger til, at de synergier, det medfører, vil betyde bedre og mere sammenhængende behandling for disse mennesker, sagde formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark, Thies Mathiasen.

Erik Arkitekter har haft opgaven som totalrådgiver og har tegnet det 5.200 kvadratmeter store byggeri i samarbejde med de rådgivende ingeniørfirmaer Drias og Esbensen. Byggeriet er opført af ti forholdsvist lokale fagentreprenører.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236