23948sdkhjf

Nyt samarbejde om et demensvenligt Lolland

I løbet af efteråret vil der bl.a. blive sat gang i telefonrådgivning, teknologibibliotek og frivillige netværksgrupper.

Lolland Kommune, Den Boligsociale Fond og FrivilligCenter Lolland er gået sammen om at skabe en række nye tilbud til yngre borgere med demens eller hukommelsesproblemer og til pårørende.

Det primære fokusområde i samarbejdet om et demensvenligt Lolland er at skabe relevante tilbud til borgere med hukommelsesforandringer eller begyndende demens. Derudover vil der blive iværksat initiativer, der kan medvirke til at styrke den tidlige opsporing af demens, og pårørende vil få tilbudt flere muligheder for støtte og vejledning.

Kom til kick-off

Der afholdes kick-off workshop den 4. september 2018 kl. 16.30-19.00 i Maribo Sundhedscenter, hvor der er mulighed for at høre meget mere om, hvad man selv kan gøre for at nedsætte risikoen for demens. Der vil også være mulighed for at komme med forslag til relevante aktiviteter. Målgruppen for arrangementet er yngre mennesker, som oplever hukommelsesforandringer, eller som er nydiagnosticerede med demens, pårørende til disse og personer med interesse for området.

Tilmelding skal ske til styrkdinhjerne@lolland.dk senest den 30. august.

Telefonrådgivning og teknologibibliotek

I løbet af efteråret bliver de første initiativer sat i gang.

Blandt initiativerne er en anonym frivillig telefonrådgivning med fokus på håndtering af hverdagslivet med hukommelsesproblematikker, et teknologibibliotek, hvor der er mulighed for at låne teknologier og hjælpemidler med hjem til afprøvning i en periode, tilbud om rådgivning ved kommunens demenskonsulenter og andre fagpersoner samt frivillige netværksgrupper og diverse aktiviteter med fokus på fysisk og mental stimulering og socialt samvær – drevet af frivillige.

Derudover vil der være fokus på dialog med lokalsamfundet. Formålet med dialogen er at sætte fokus på, hvad demens er, hvilke tegn der kan indikere hukommelsesforandringer, samt information om, hvor man kan få svar på spørgsmål.

Aktiviteterne vil primært være placeret i Lolland Kommune, men de vil være åbne for borgere fra hele Lolland – også den vestlige del af Guldborgsund Kommune.

Projektet er delvist finansieret via puljemidler fra Sundhedsstyrelsen under satspuljeaftalen til udmøntning af den Nationale Demenshandleplan.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111