23948sdkhjf

Underernæring: Fem projekter får puljemidler

Med i alt 13,2 millioner bliver der nu sat fokus på at bekæmpe underernæring og uplanlagte vægttab blandt ældre gennem en tværfaglig indsats.

Fem projekter fordelt over hele landet får nu del i satspuljemidler til at sætte ind over for undernæring og uplanlagte vægttab blandt ældre.

I Satspuljen for 2018-21 blev der afsat 13,2 millioner kroner til at afhjælpe underernæring eller uplanlagte vægttab hos ældre gennem en pulje til afprøvning af forskellige modeller for tværfagligt samarbejde om ernæringsindsatser.

- Maden og måltidet er så utroligt vigtigt for os alle sammen. Men alt for mange ældre oplever desværre at blive underernæret eller taber sig uplanlagt. Det kan der være mange årsager til, og derfor er det helt afgørende, at alle omkring den ældre har fokus på problemstillingen. Det har afgørende betydning for, at man kan leve det liv, man ønsker, og ikke sygner hen, at man ikke bliver underernæret. Derfor er jeg rigtig glad for, at vores engagerede medarbejdere i ældreplejen med denne pulje får mulighed for at udvikle deres gode idéer endnu mere, udtaler ældreminister Thyra Frank.

Puljen

Puljen målrettet tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre eller ældre med uplanlagte vægttab er en del af satspuljeaftalen på ældreområdet 2018-2021.

Der er afsat i alt 13,2 mio. kroner.

Der var 37 ansøgere til puljen med aktiviteter til i alt 77,1 mio. kroner. Sundhedsstyrelsen har vurderet ansøgningerne i forhold til formålet med satspuljen og de udmeldte krav i puljeopslaget.

De fem projekter, der nu har fået tilsagn om støtte, er:

'Måltidet i fokus' - Ballerup Kommune – 3.460.733 kroner.

'Tværfaglig indsats til svækkede ældre i plejebolig' - Frederiksberg kommune – 2.142.959 kroner.

'Mere ernæring i træning' - Odense Kommune (i samarbejde med Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Assens Kommuner) – 3.119.744 kroner.

'Tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre eller ældre med uplanlagt vægttab' - Silkeborg Kommune – 1.798.637 kroner.

'Styrket ernæringsindsats i Stevns Kommune' - Stevns Kommune – 2.677.238 kroner.

Du kan læse mere om puljen og de fem projekter på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079