23948sdkhjf

Politisk flertal ønsker at bevare Sundhedsplatformen

De Konservative og Dansk Folkeparti har forladt budgetforhandlingerne i Region Hovedstaden, og de øvrige partier forhandler videre, og der er givet håndslag på, at de ønsker at bevare Sundhedsplatformen.

Et flertal af partierne i Region Hovedstaden er på et forhandlingsmøde om næste års budget blevet enige om, at de ønsker at beholde Sundhedsplatformen.

Dermed trækker de en tydelig streg i sandet i forhold til den usikkerhed, der har været om fremtiden for Sundhedsplatformen, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) understreger, at hun er skuffet over, at De Konservative og Dansk Folkeparti har valgt at forlade forhandlingerne.

- Jeg er da skuffet over, at De Konservative og Dansk Folkeparti ikke vil være med til at tage ansvar. Men omvendt er jeg glad for, at et flertal nu sætter en klar retning for fremtiden, når det handler om Sundhedsplatformen. Vi er enige om, at det er useriøst og kontraproduktivt at fastholde, at vi bare kan skrotte det hele og starte forfra. Sundhedsplatformen er en enorm forandring og mere end bare et it-system. Den er vores svar på fremtidens digitale behov og muligheder, og det skal vi tage ansvar for at se til ende, udtaler regionsrådsformanden.

Lytter til kritikken

Hun understreger, at alle politikere i regionsrådet er meget bevidste om, at de mange ansatte på regionens hospitaler har stået og står med en stor og svær opgave.

- Med denne aftale er et klart flertal enig om at tage ansvar og udvise lederskab. Og det gør man ved at sætte handling og penge bag ordene – ikke ved at skabe usikkerhed om fremtiden med urealistiske forventninger, siger hun og henviser til, at politikerne fra sidste års budgetforligskreds i sidste uge blev enige om at afsætte 22 mio. kroner til forbedringer af Sundhedsplatformen.

I en aftaletekst, som et flertal af partierne er blevet enige om, skriver de således, at de ”lytter til og anerkender kritikken af Sundhedsplatformen – både Statsrevisorernes kritik af implementeringen i 2017 og klinikeres kritik og forslag til løsninger af de udeståender, der fortsat er med Sundhedsplatformen.” Samtidig slår de dog fast, ”at vi med Sundhedsplatformen har fået et stabilt system med mange nye digitale muligheder, der vil være behov for i fremtidens sundhedssystem.”

Partierne vil ifølge aftaleteksten sende et signal til både medarbejdere og omverdenen om, at man politisk ønsker at beholde Sundhedsplatformen.

”Vi følger gennemførslen af forbedringerne tæt og forventer, at evalueringerne viser, at vores medarbejderes tilfredshed og lægernes tid til patienterne er steget, når vi ved udgangen af 2021 har mulighed for at tage stilling til kontrakten med Epic,” skriver de.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11