23948sdkhjf

Aarhus: Domkirke lægger rum til rørende demensforestilling

Aarhus Domkirke og Kvindemuseet har fundet unikke, skjulte placeringer til den anmelderroste demensforestilling CTRL+ALT+DEMENS.

Netop nu lægger Aarhus Domkirke og Kvindemuseet rum til den anmelderroste vandringsforestilling CTRL+ALT+DEMENS.

Forestillingen er skabt af Teater Fluks i samarbejde med Sundhed og Omsorg for at medvirke til at skabe en mere demensvenlig by. Den blev spillet første gang i Bruuns Galleri i vinteren 2017, og bliver nu genopsat.

Fakta

CTRL+ALT+DEMENS spiller 4. september til 22. september i Aarhus Domkirke og Kvindemuseet.

Læs mere om forestillingen her.

- Det er en fantastisk oplevelse, hvor publikum får et særligt indblik i demens og masser af stof til eftertanke. Jeg er imponeret over den venlighed, vi har mødt hos Domkirken og Kvindemuseet, som skaber rum til, at folk kan få en stærk oplevelse med sig videre i livet, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Forestillingen er en sensorisk rejse gennem tre aspekter af demens. I små grupper af seks personer bliver publikum inviteret ind i 40 minutters oplevelse, der er installeret tre forskellige steder. Med varme, poetiske stemninger, mytologiske billeder og personlige fortællinger kommer man tættere på demensens forvrængende slør. Tættere på de demensramte og på deres pårørende.

- Vi glæder os over at kunne lægge rum til denne vigtige teaterforestilling. Vi ser det som en naturlig opgave for kirken at drage omsorg for udsatte grupper og være medvirkende til, at Aarhus er en demensvenlig by, siger Ulla Skaarenborg, formand, menighedsrådet, Aarhus Domkirke.

CTRL+ALT+DEMENS er en vandreforestilling skabt af Teater Fluks; baseret på research, interviews og personlige oplevelser.

Teater Fluks

Teater Fluks er et uafhængigt århusteater fra 2011, der arbejder med ny original scenekunst gennem intime og fysiske teaterkoncepter og performanceinstallationer.

Kernen i Teater Fluks udgøres af de to scenekunstnere Rasmus Malling Lykke Skov og Sara Fink Søndergård.

- Vi er glade for at bidrage til, at der skabes et intimt rum for indblik i noget, som påvirker så utroligt mange mennesker, men som også i den grad fortjener mere synlighed og afmystificering.  Og vi er ikke i tvivl om, at kulturelle oplevelser som denne kan rykke ved vores bevidsthed om svære emner. Vi glæder os, siger Julie Rokkjær Birch, museumsinspektør, Kvindemuseet.

CTRL+ALT+DEMENS er produceret i 2017 i samarbejde med magistraten for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og spillede første gang i Bruuns Galleri, siden i Horsens og lyden fra forestillingen var installeret på ARoS i foråret 2018. Genopsætningen er arrangeret i samarbejde med Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune, Aarhus Domkirke og Kvindemuseet og støttet af Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune og FO-Aarhus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11